Nėra sveikatos, ir niekas nemiela. O meilė? O seksas? Kai sergi, kartais erzina net mylimojo prisilietimai. Kūno temperatūra būna aukštesnė nei aistros. Taigi, kai nėra sveikatos, energijos, tai ima klibėti visos gyvenimo sritys. Taigi siūlome horoskopą – kaip elgtis, kad atėję Ožkos metai padovanotų gerą savijautą.

Gimusiems po AVINO ženklu neverta atsipalaiduoti ir visas viltis dėti į anksčiau padarytus darbus. Jūsų laukia nemažai netikėtų išbandymų ir staigių posūkių tiek dalykinėje sferoje, tiek ir asmeniniame gyvenime. Juos sėkmingai įveikti padės išlavinta intuicija ir nuolatinis darbas su savimi. Prireiks dėmesingumo ir apdairumo visur – nuo bendravimo su partneriais iki draugiškų santykių. 

Avinams būtina kuo skubiau sutvarkyti savo mitybą. Kad kraujotaka būtų stabili (ypač smegenų aprūpinimas deguonimi) ir nesutriktų inkstų veikla, Avinams reikia valgyti maisto produktų, kuriuose gausu baltymų ir fosforo. Taigi žuviai ir mėsai teikite pirmenybę.

Šie metai iš JAUČIO pareikalaus kantrybės ir ištvermės, gilaus ankstesnių darbų apmąstymo ir skolų grąžinimo – ne tik finansinių, bet ir karminių. Materialiuose dalykuose, politinėje ir visuomeninėje veikloje vertėtų būti atsargesniems: pajamų šaltiniai gali būti nepatikimi, nestabilūs, o itin audringas gyvenimo ritmas neigiamai paveikti sveikatą. Nepalankus metas veržtis į lyderius, nepatartina skolintis pinigų ir pirkti stambius pirkinius išsimokėtinai.

O dėl mitybos... Į nutukimą linkusiems gurmanams Jaučiams reikia išmokti susilaikyti, nepersivalgyti, taip pat pasaugoti gerklę, skydliaukę ir šlapimtakius. Todėl geriausia valgyti daržoves, jūros žuvį, vaisius ir riešutus.

Gegužę gimusiems DVYNIAMS atsivers naujos galimybės išvystyti ir sutvirtinti tai, kas buvo pasiekta praėjusiais metais. O po šiuo Zodiako ženklu birželio mėnesį gimusiųjų lauks daugybė pagundų ir vilionių. Visiems Dvyniams patariama ypač tausoti savo sveikatą ir ja tinkamai pasirūpinti. Beje, galvoje turima tiek fizinė, tiek dvasinė, intelektualioji, sveikata.

Dvynių silpnoji vieta – gerklė, plaučiai ir nervų sistema. Tegul ant jūsų stalo kuo dažniau būna kiaušinių, sūrio, riešutų.

VĖŽIUI Ožkos metai siūlo geras perspektyvas tiek profesinėje veikloje, tiek ir kitose gyvenimo srityse – kūryboje, meilėje, šeimoje. Vertėtų suklusti ir būti atsargiems metų viduryje, liepos mėnesį: šiuo metu net ir patys patraukliausi pasiūlymai vargiai bus naudingi ir pelningi. Tačiau iš esmės 2015-ieji Vėžiams taps būsimos sėkmės pamatu. 

Nepamirškite savo sveikatos. Vėžio silpnoji vieta – skrandis ir žarnynas, todėl venkite kepto maisto, šviežių daržovių, padažų ir gėrimų, kurie dirgina skrandį. Daugiau valgykite žuvies, rauginto pieno produktų ir grūdų.

Metų pradžioje LIŪTAS turėtų nesiblaškyti ir išsaugoti įprastinį gyvenimo ritmą – bandymai kažką kardinaliai pakeisti tik sukels nusivylimą, rimta tikimybė, kad būsite apgautas. Iki metų vidurio reikalai ims pamažu klostytis reikiama linkme, tačiau galite būti įveltas į intrigas ir konfliktus (netgi pasitelkiant magijos galias). Tik asmeninė energija bei aktyvumas bei didesnis dėmesys giminaičiams ir vyresniems asmenims padės atlaikyti gudragalvių konkurentų ir bloga jums linkinčių asmenų įtaką.

Jei nenorite įklimpti į sveikatos problemas, turėtumėte kuo mažiau vartoti kiaušinių, raudonos mėsos ir pyragaičių. Užtat uždekite žalią šviesą baltai mėsai, pieno produktams, slyvoms, apelsinams, džiovintoms slyvoms, razinoms, cukinijai.

MERGELEI Ožka pataria rimtai įsiklausyti į aplinkinių nuomonę – ne tik sąjungininkų bei partnerių, bet ir konkurentų. Šiais metais neverta greitinti tempo, kopiant karjeros laiptais – visą energiją nukreipkite studijoms ir naujų pažinčių mezgimui. Patartina atsargiai priimti naujoves, kokios jos patrauklios bebūtų. Metų pabaigoje parodykite dalykinį aktyvumą – naujos pažintys bei ryšiai padės ištaisyti padarytas klaidas ir pasiekti sėkmės.

Regis, maisto atžvilgiu itin neišrankioms Mergelėms reikės pasirūpinti reguliaria mityba. Jei rinksitės dietą, dairykitės į vegetarišką meniu, nors mėsa nėra šio ženklo atstovų priešas. Draudžiami konservuoti produktai, saldumynai ir gyvuliniai riebalai.

Metų pradžioje SVARSTYKLĖMS pasitaikys didžiulės galimybės sublizgėti ir sustiprinti savo materialinę padėtį – tik verta paklausyti intuicijos. Pati Fortūna patars jums, kokia kryptimi reikės daugiau padirbėti, o kur laukia aklavietė. Metų viduryje palanku bus prisiminti senas skolas ir pasistengti jas grąžinti (ar atidirbti), kol jos netapo realia kliūtimi į išsvajotą tikslą.

Neapsunkinkite savo organizmo riebiais, saldžiais ir raugintais (sūriais) produktais, tačiau daugiau valgykite tokio maisto, kuriame gausu vitamino A ir E, jodo, vario (agurkai, spanguolės, serbentai). Taip pat nepamirškite duonos, ryžių ir augalinio aliejaus – jie Svarstyklėms būtini.

Šiais metais SKORPIONAS galės demonstruoti savo privalumus įvairiose srityse. Nieko nuostabaus: kuo sudėtingesnė situacija, tuo šio ženklo atstovams atsiranda daugiau jėgų ir įkvėpimo tai įveikti, tuo jie jaučiasi naudingesni ir reikalingesni.

Kuo labiau artinsis metų galas, tuo Skorpionams prireiks daugiau drąsos, kantrybės ir išminties atsisveikinti su tuo, kas paseno, atgyveno. Tačiau teks pasitelkti visokeriopą išmintį, kiek įmanoma labiau įsigilinti į esmę, kad su senove neišmestumėte ir užgimstančios ateities.

Kadangi Skorpionas pasižymi neįtikėtinai silpna virškinimo sistema, todėl jį dažnai puola infekcijos. Susilaikykite nuo aštraus, riebaus ir karšto maisto. Nors retkarčiais pagyvenkite kitaip –tiks pieno produktų ir makaronų dieta, papildyta grybais, grikių koše, kiaušiniais. Svarbiausia – laikytis mitybos režimo.

ŠAULYS 2015-aisiais turėtų rimčiau vertinti konkurentų ir nedraugų atakas, pasisakymus, nes dar pirmoje metų pusėje tikėtini negarbingi išpuoliai. Be to, veikiama bus tyliai, kryptingai ir slaptai. 

Tikėtina, kas šis laikotarpis bus kupinas apgaulės, apkalbų, pagalių kaišiojimo į ratus, todėl reikėtų būti itin budriems: atidžiai sekti kiekvieną smulkmeną, ypač pasirašant dokumentus ir kalbant viešai. Visus metus dėmesį sutelkite į paslaptingą, magišką gyvenimo pusę. Lavinkite sugebėjimą įžvelgti ją visose srityse: profesinėje veikoje, buityje, šeimoje.

Pasirinkta mityba turėtų nekenkti kepenims, stiprinti kraujagysles. Valgykite mažomis porcijomis. Apribokite gyvulinio ir kepto maisto vartojimą, o gausiau valgykite daržovių, vaisių. Ypač naudingos ankštinės daržovės: pupelės, žirneliai, neatsisakykite špinatų, petražolių.

OŽIARAGIUI šįmet padaugės pareigų – ir darbe, ir šeimoje. Deja, nors esate labai darbštus ir atsakingas, tačiau susikaupęs nuovargis sukliudys viską atlikti ir pateikti pačiu aukščiausiu lygiu, koks tik įmanomas šio ženklo atstovams.

Gruodžio 29 – sausio 3 gimusiems Ožiaragiams teks prislopinti netikėtai padidėjusį lyderiavimo troškimą. Daugumai Ožiaragių metų viduryje gresia aktyvios priešų atakos, todėl pagal galimybes stiprinkite savo užnugarį, nepradėkite aiškintis santykių šeimoje ir su verslo partneriais. Metų gale laukia pokyčiai ir sudėtingos reformos namuose bei darbe. Todėl patarimas: neišsižadėkite savo principų, pasiruoškite kardinaliems gyvenimo pokyčiams.

Į reumatizmą linkusiam ir konservatyviam mitybos atžvilgiu (todėl dažnai trinka medžiagų apykaita) Ožiaragiui apetitą reikia skatinti neįprastais patiekalais, geriausia – iš liesos mėsos, daržovių ir vaisių. Negailėkite petražolių, salierų ir mineralinio vandens. Varškės patartina atsisakyti.

VANDENIS jau turėjo pajusti didžiulį fizinių ir intelektinių galių antplūdį, greitai galės mėgautis galimybe pademonstruoti savo talentus. Tiesa, daugelis didžių startų gali virsti muilo burbulais, todėl būkite atidūs ir dėmesingi. Kitaip galite susigadinti socialinį statusą, turėti problemų dėl sveikatos.

Į anemiją linkęs Vandenis turėtų vengti drąsių kulinarinių eksperimentų ir susireguliuoti mitybą. Pasirūpinkite kraujo išvalymu ir sustiprinkite nervų sistemą, todėl geriau būtų, jei atsisakytumėte konditerinių gaminių ir alkoholio, sviestą keiskite aliejumi, o cukrų – medumi.

ŽUVYS, ypač gimusios vasarį, jausis apimtos angeliškos ramybės, leis sau pinti nerealias svajones. Kai kuriuos šio ženklo atstovus gali sugundyti abejotinos reputacijos populiarumas, įtraukti nesantuokiniai malonumai. 

Į nervinius priepuolius ir žarnyno infekcijas linkusios Žuvys turėtų atsisakyti kepto, aštraus bei riebaus maisto. Rūgštynės, lęšiai, svogūnai, makaronai – tai Žuvys gali valgyti iki soties. Nuo anemijos gelbėkitės razinomis, datulėmis, grikių ir sorų koše.