Tobulėjimui vietos yra. Juk blogas drabužių derinukas gali jus pasendinti net 10 metų! Apgaukite laiko rykšte ir atrodykite daug jauniau. Dabar pats laikas būtų pradėti vadovautis taisyklėmis, na, jei ne santykiuose, tai bent spintoje:

Kuo aukštesni kulniukai  tuo geriau!

Tikra tiesa, kad avint aukštakulnius batelius kojos atrodo ilgesnės ir lieknesnės. Tačiau jūs galite nežinoti dar vieno fakto  tokie batai suteikia jums išskirtinumo. Tai reiškia, kad aukštakulniai tiks prie bet ko: nuo formalaus kostiumo iki kasdieninių džinsų. 

Taisyklė tokia: kuo aukštesni kulniukai, tuo lengviau juos pritaikyti bet kokiai progai. Avalynė vidutinio aukščio kulniukais ar avalynė žema pakulne yra stabili ir patogi, tačiau ji nėra tokia įvairiapusiška. Smailūs kulniukai yra geriausi, bet jei jūs su tokiais kablais jaučiatės nepatogiai, rinkitės aukštus ir storus ar neįprastos formos kulniukus.

Nuotr. Asos.com, Ltd.

Dydis  svarbu!

Visi jūsų drabužiai turi būti jūsų dydžio ir puikiai jums tikti. Jei jie gražiai neguls, jausitės keistai ir blogai atrodysite. Be to, atkreipkite dėmesį į jūsų figūros balansą ir proporcijas. Pavyzdžiui, idealus viršutinio drabužio ilgis yra kiek žemiau jūsų diržo. Trumpas švarkelis puikiai atrodo su džinsais, marškiniais ar marškinėliais. Trumpai kirptos kelnės turėtų siekti plačiausią kulkšnies vietą, jos puikiai atrodys su aukštakulniais bateliais, bateliais be užkulnių ar ilgaauliais batais.

Nuotr. Asos.com, Ltd.

Klasikos jėga

Vietoj to, kad kiekvieną sezoną visiškai atnaujintumėte drabužių spintą, jūs galite investuoti į klasikinius drabužius, kurie visuomet bus madingi. Jie bus jūsų drabužinės pagrindas, kurį jūs galėsite papildyti ryškiomis detalėmis ar aksesuarais. Klasikiniai drabužiai, į kuriuos verta investuoti:

 puspaltis;

– kailiniai;

 odinis švarkas;

 maža juoda suknelė;

 „Chanel" stiliaus švarkelis.

Nuotr. Asos.com, Ltd.

Žaiskite spalvomis!

Klystate manydamos, kad jei užpildysite savo spintą vien tiktai juodais drabužiais, turėsite įvairiapusišką drabužių spintą. Jums reikia, kad spalvos trykštų, nes taip išvengsite vaizdo, tarsi visą laiką esate darbo vietoje. Yra keli būdai, kaip su spalvomis jūs galite pakeisti savo stilių. Pavyzdžiui, ryškūs marškinėliai, kyšantys iš susegamo ar V formos iškirptę turinčio megztinio, spalvingi aksesuarai, derinami prie klasikinio kostiumo ar paprastos suknelės, atrodys tinkami tiek darbe, tiek ir vakarėlyje.

Nuotr. Asos.com, Ltd.

Pirmos investicijos  į garderobo pagrindus

Ar kada nors kūrėte savo įvaizdį pagal segę ar šalikėlį? Taip, kartais tai įmanoma, bet gali kainuoti tiek laiko, tiek pastangų. Visuomet geriausia pradėti nuo šiek tiek brangesnių, pagrindinių drabužių: palto, suknelės ar kostiumo. Kai jau turite šiuos daiktus, ieškokite mažiau svarbių dalykų, tokių kaip aksesuarai ir žaismingesnės aprangos detalės.

Tobuli džinsai

Džinsai yra pagrindinis daugelio žmonių drabužis, dėvimas tiek darbe, tiek vakarėliuose. Todėl yra svarbu susirasti gerą porą. Nepamirškite: jūsų džinsų ilgis turi būti ne mažiau kaip 5 milimetrai virš kulniuko apačios.

Nuotr. Asos.com, Ltd.

Būkite atsargios su vintažiniais drabužiais

Vintažinė apranga yra rizikinga: ji gali paversti jus vakarėlio žvaigžde arba atvirkščiai  pajuokų objektu. Kai išpardavimuose ar blusų turguose ieškote vintažinių drabužių, nepamirškite kelių taisyklių: kuo senesnis drabužis, tuo labiau skirsis dydžių išmatavimai ir proporcijos. Todėl jums reikia viską matuotis. Antra, įsitikinkite, kad ant drabužio nėra nešvarių dėmių, nes jų vargu, ar pavyks jų atsikratyti. Tad vietoj to, kad atrodytumėt prašmatniai, jūs galite atrodyti nevalyvai.

Nuotr. Asos.com, Ltd.

Duokite laisvės vaizduotei

Jei jūs turite drabužį, kuris jums labai patinka, tačiau jis netinka prie jūsų įvaizdžio, neskubėkite jo slėpti. Eksperimentuokite su diržais, nes jie gali pakeisti siluetą. Nepamirškite segių, šalikėlių, skarelių ir kitų smulkmenų. Pirkite drabužius, kuriuos galima dėvėti keliais būdais, stebėkite kitų žmonių gatvės stilių bei podiumo madas. Kuo gyvesnė jūsų drabužių spinta, tuo geriau.

Neskubėkite

Tyrėjai įrodė, kad mes apsisprendžiame pirkti daiktą per pirmąsias tris sekundes nuo to momento, kai jį pamatome. To yra per mažai. Tad neskubėkite ir palaukite, kol suprasite, ar jums tikrai jo reikia, ar ne.

Laužykite taisykles!

Nors egzistuoja tobulos spintos taisyklės, tai nereiškia, kad jų negalima sulaužyti. Pavyzdžiui, jei jūsų batai dera su jūsų rankine, kuri dera su jūsų pirštinėmis, kurios dera su jūsų šalikėliu, jūs atrodysite gerai, bet per daug tradiciškai (arba kaip ištraukta iš dažų kibiro). Pabrėžkite ką nors, kas parodys jūsų išradingumą. 

Juoda suknelė su ryškiais bateliais yra puikus sprendimas, tačiau dar viena ryški detalė yra per daug nuspėjama. Juoda su raudona yra klasika, tačiau juoda su švelnia koralo ar ryškiai žalia yra labiau netikėta.