Švelniųjų įvaizdžių būta labai daug, tačiau ir tamsiųjų nemažai, todėl drąsiai galime teigti, kad 2015 m. žiemą nusprendusios lūpas pabrėžti prinokusių trešnių spalvos dažais pataikysite tiesiai į dešimtuką. Šią tendenciją patvirtino ir savaitgalį išdalyti Amerikos muzikos apdovanojimai, ne viena žvaigždė pasirodė tamsiomis lūpomis.

Olivia Munn

 Lucy Hale

Selena Gomez

Rudenį ir žiemą rinkitės ne įprastą klasikinį raudonį, o tamsesnį. Galite varijuoti atspalviais, madingi ir raudoni, ir turintys violetinių pustonių. Kerinčiai atrodo vos pastebimas akių makiažas ir tamsios matinio efekto lūpos.

Lea Seydoux, Beyonce, Christina Ricci

Vakarui vizažo meistrai siūlo derinti ryškesnius akių šešėlius ir burgundiškus lūpų dažus. Mėgstančioms „vamp“ įvaizdį verta pasidairyti žalsvų metalizuoto efekto šešėlių arba žvilgių tamsiai mėlynų (beveik juodų) ir jais susikurti dūminio efekto akių makiažą. Būtent prie tokio grožio ekspertai ragina derinti sodrias tamsias lūpas. Švelnesnis vakarinis variantas – nuauksinti ar bronzos atspalviu paryškinti akių vokai ir tamsios lūpos.

Iš kairės: lūpų dažai "Lancome" (douglas.lt), "Illamasqua" (asos.com), "Bourjois" (asos.com), "Artdeco" (douglas.lt)

Iš kairės: "The Body Shop" (gamintojo nuotr.), "Daniel Sandler" (asos.com), "Michael Kors" (douglas.lt), "Rimmel London" (asos.com)

Tačiau nepamirškite, kad tamsiai raudoni arba violetiniai atspalviai gali sendinti, taip pat jie siaurina lūpas. Burgundiško vyno spalvos dažai geriau atrodo, kai ryškinamos putlesnės lūpos. Jei jūsiškės labai plonos, verčiau atsigręžkite į natūraliąją tendenciją ir akcentuokite akis, o lūpoms parinkite natūralų atspalvį.