Mes vis dar kalbame apie tas moteris, kurios dainuoja papais, kurios vyrus ima papais ir dusina juos taip pat jais (ne tik bučiniais). Bet pamirštame vieną dalyką  kiek yra moterų, kurios ne scenos žvaigždės, ne aktorės, tačiau kurioms pasididinti krūtinę yra neišvengiamai svarbu? Tarkim, po staigaus svorio numetimo ar vaiko žindymo, o ką jau kalbėti, kai norisi rekonstruoti krūtį persirgus vėžiu... 

Žodžiu, už kiekvieno atvejo greičiausiai slypi asmeninė moters drama, asmeninė jos istorija, kuria ne su visais ji norėtų dalintis.

O jei vyrų paklaustumėte, kas jiems svarbu, brandūs atsakytų  moters patrauklumas, visuma, proporcijos. Nieko vertas vyras, jei moterį mato detalėmis, mėsos gabalais  kaip prekybos centre. Jei moterys irgi vertintų vyrus pagal jų lyties organą, tai ne tik nesusikurtų tiek šeimų, bet ir išsiskirtų žymiai daugiau.

Bet jei kalbame apie idealią krūtinę, gal verta paklausyti specialisto? Daktaras Paulas Banwellas yra vienas garsiausių bei gerbiamiausių plastikos ir kosmetinės chirurgijos specialistų bei konsultantų Didžiojoje Britanijoje. Jis teigia, kad dar prieš 500 metų didysis menininkas bei mokslininkas Leonardas da Vinčis nustatė geometrines žmogaus kūno proporcijas, kuriomis iki šių dienų vadovaujamasi, kai kalbame apie kosmetines operacijas.

Dirbdamas su pacientėmis, kurios nori pasididinti krūtinę, daktaras P. Banwellas stengiasi suderinti statistines proporcijas su gydytojo meniniais įgūdžiais. Tai jam žymiai svarbiau nei pageidaujamos krūtinės dydis. P. Banwellas kažkuria prasme laiko save skulptoriumi, kuris puikiai supranta, kokios proporcijos jo kūriniui bus idealios.

Nuotr. Shutterstock

„Ką gi, pamėginkime atsakyti į klausimą, kokia gi ta ideali krūtinė? Remiantis šiuolaikinės plastinės chirurgijos kriterijais, ideali krūtinės forma (ir formulė) atrodo taip: 45 proc. krūties apimties yra virš spenelio, o 55 proc.  žemiau jo. Be to, krūties spenelis „žiūrėti viršun" 20 laipsnių kampu.

Žinoma, paskutinis žodis dėl pageidaujamos krūtinės dydžio ir formos yra pacientės, tačiau aš stengiuosi jai įrodyti, kad kuo natūraliau atrodys biustas, kuo natūralesnės bus proporcijos  tuo geriau.

Krūtų implanto vieta gali pabrėžti naudingus figūros ypatumus. Tačiau juos galima įdėti ir taip, jog krūtinė po operacijos atrodys mažesnė. Todėl geometriniai skaičiavimai  svarbūs ir būtini",  teigia garsus gydytojas.

„Dauguma mano pacienčių  tai ne kino žvaigždės ir ne vakarėlių liūtės, o normalų, paprastą darbą dirbančios moterys. Netgi, sakyčiau, 50 proc., mano pacienčių  mamos, kurios trokšta susigrąžinti „pilną biustą"  tokį, kokį turėjo iki kūdikio gimimo.

Antra gausi kategorija pacienčių  moterys, kurios ilgą laiką svajojo apie iškilią, išraiškingą krūtinę, kokios niekuomet neturėjo",  pasakojo P. Barnwellas.