Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kiaušinių baltymai

Tikriausiai jau teko girdėti apie kiaušinių baltymų naudą jūsų figūrai  tai idealus maistas besilaikančioms dietos. Bet tai ne viskas. Pasak odos specialistų, baltymuose esantis cinkas ir B grupės vitaminai puikiai atstato odos balansą.

Kaip juo naudoti? Užtepkite kiaušinių baltymų ant švarios odos. Su kauke pabūkite 1520 minučių ir nuplaukite. Viskas!

Nuotr. Shutterstock

Aspirinas

Tai viena mėgstamiausių mano namų SPA priemonių. Acetilsalicilo rūgštis (toks mokslinis aspirino pavadinimas) žinoma kaip viena populiariausių ir švelniausių priemonių nuo aknės. Sumaišytas su medumi (kuris taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis), aspirinas gali žymiai pagerinti spuoguotis linkusios odos būklę.

Kaip jį naudoti? Sutraiškykite 47 aspirino tabletes, užpilkite jas šaukšeliu vandens, kad gautųsi pasta. Įdėkite vieną šaukštelį medaus ir gautą masę užtepkite ant odos 715 minučių.

Nuotr. Shutterstock

Obuolių sidro actas

Šio produkto sudėtyje esančios rūgštys ne tik gydo aknę, bet ir gali veikti kaip giluminis veido šveitiklis bei randų baliklis.

Kaip jį naudoti? Tam, kad pasigamintumėte toniką nuo spuogų, lygiomis dalimis sumaišykite actą su distiliuotu vandeniu ir nuvalkite juo švarią odą. Jeigu jus erzina toniko kvapas, įlašinkite šiek tiek arbatmedžio aliejaus  kitos puikios antibakterinės priemonės.

Nuotr. Shuttertock

Avižos

Avižos  ne tik vienas didžiausių spuogų priešų, mat jose esantis krakmolas sausina riebią odą. Avižų kaukė dar puiki priemonė nuo uždegimo ar odos sudirgimo.

Kaip jas naudoti? 3/4 puodelio avižų išvirkite puodelyje vandens. Į košę įmaišykite 1/4 puodelio medaus. Gautą masę ant veido užtepkite 1520 minučių.

Nuotr. Shutterstock

Bulvės

Lietuviškoji duona  bulvė, pasirodo, yra tikras stebuklas kovoje su spuogais. Bulvės krakmole yra tokių medžiagų kaip kalis, siera, fosforas ir chloridas  visos jos naudojamos priemonėse nuo spuogų. Be to, bulvės turi ir skaistinančių savybių, mat ne tik nušviečia odą, bet ir balina nuo spuogų likusias dėmeles.

Kaip jas naudoti? Sutarkuokite arba supjaustykite bulvę ir uždekite ant veido 30 minučių. Nuplaukite veidą.

Nuotr. Shuttertock

Soda

Jeigu ieškote idealaus šveitiklio  soda yra tobuliausias pasirinkimas. Ja nutrynus veidą oda ima tiesiog švytėti.

Kaip ją naudoti? Sumaišykite sodos miltelius su trupučiu vandens ir gauta mase švelniai išmasažuokite veidą.

Nuotr. Shutterstock