LAIMĖTOJOS:

Nijolė P.;

Irmina Krasauskaitė;

Agnė Sideravičiūtė.

Dėl prizo parašykite mums laišką el. paštu info@5braskes.lt.

_______________________________________________________________________________________

Kosmetologė Kristina Ruškytė pasidalino patarimais, kaip išvengti šių problemų ir net žiemą džiaugtis spinduliuojančia oda.

Šaltas oras – rimtas veido odos priešas

Paklausta, kaip šaltis veikia veido odą, kosmetologė paminėjo, kad šaltis turi neigiamą poveikį bet kuriam odos tipui, kadangi paspaudus šaltukui ir pradėjus šildyti patalpas oda tampa jautresnė, sulėtėja kraujotaka, oda išsausėja. Kalbėdama apie sausos odos tipą, K. Ruškytė tikina, kad šaltis gali turėti ne tik išorinius padarinius: „Šaltis daugiau žalos gali padaryti šio tipo odai, nes ji yra jautresnė, plonesnė. Gali atsirasti šerpetojimas, išryškėti kraujagyslės ar net paūmėti odos ligos, tokios kaip egzema“.  

Keiskite savo grožio rutiną 

Kosmetologė K. Ruškytė sutinka, kad veido valymas – per naktį susikaupusių prakaito ir riebalinių liaukų išskyrų šalinimas, yra procedūra, kuri turi būti atliekama ir vasarą, ir žiemą. Pasak kosmetologės, vasarą grožio ritualai neužima daug laiko: „Šiltuoju metu yra įprasta rinktis lengvesnės tekstūros drėkinamąsias priemones, jos neužkemša porų ir nesudaro riebalinio sluoksnio ant odos“. 

Kita vertus, kosmetologė pabrėžia, kad drėkinamuosius kremus žiemos rytais reikėtų atidėti į šalį: „Ruošiantis išeiti į lauką drėkinamojo kremo teptis nerekomenduojama – jo sudėtyje didelę dalį sudaro vanduo, tad šalto oro ir vandens reakcija sukelia odos problemų“. Kyla klausimas: kokio tipo kremus reikėtų rinktis šaltuoju metų periodu? „Sausai odai reikalingas drėkinimas, maitinimas ir apsauga nuo šalčio. Priešingai nei sausai odai, riebiai odai netinka riebūs kremai, nes riebi oda ir taip išskiria daug riebalų. Tinkamiausias pasirinkimas žiemos rytą – apsauginis kremas, skirtas riebiai, mišriai odai.“ 

Viską gelbėjančios priemonės

Viena dažniausių žiemos laikotarpiu odos išsausėjimo priežasčių yra to paties kremo naudojimas visus metus: „Vasarą netinka riebus kremas, kuris yra naudojamas žiemą, reikėtų rinktis lengvos konsistencijos kremą arba emulsiją. Tačiau ir vasarą, ir žiemą oda reikalauja drėkinimo, maitinimo bei apsaugos nuo žalingo aplinkos poveikio“. Išskirdama pagrindinius vasarinio ir žieminio kremo skirtumus, K. Ruškytė pamini jų sudėtį: „Vasarą reikėtų rinktis lengvą, drėkinamąjį kremą su didesniu SPF. Riebiai odai geriausia naudoti emulsiją. Žiemą reikėtų turėti du kremus. Ryte rinktis riebesnį, apsaugantį nuo šalčio kremą, kuris būtų aliejinio pagrindo. Riebus maitinamasis kremas sukuria apsauginę plėvelę, kuri neleidžia išgaruoti drėgmei. Tačiau riebaus aliejinio kremo nevertėtų naudoti būnant šiltoje aplinkoje, nes jis apsunkina odą, gali užkimšti poras. Dieną būnant šiltose patalpose ir nakčiai vertėtų naudoti drėkinamąjį kremą, jis leistų odai normaliai kvėpuoti ir prisotintų odą drėgmės“. 

Kosmetologė pabrėžia, kad žiemą, kaip ir bet kuriuo metų laiku, nepakanka naudoti vien tik kremo. Papildomai reikia naudoti drėkinamąsias, maitinamąsias kaukes bei serumus. Ypač naudinga naudoti vitamino C serumą, jis stiprina kraujagyslių sieneles ir neleidžia kapiliarams trūkinėti. Taip pat nereikėtų pamiršti lūpų balzamo ir riebaus rankų kremo.

Kremas – kaip apsauginis skydas

Kosmetologė K. Ruškytė, vardindama žieminio kremo sudedamąsias dalis, visų pirma mini natūralius nerafinuotus aliejus, kurie išsaugo įvairias rūgštis, tarp jų nepakeičiamas riebalų rūgštis omega-3 ir omega-6, taip pat vitaminus A, D, E, K bei medžiagas nuo uždegimų. 

Kosmetologė taip pat pabrėžė, kad žiemą oda tampa jautri, sudirgusi, todėl reikėtų pantenolio, kuris tonizuoja odą, apsaugo nuo uždegimų, drėkina ir suteikia odai minkštumo, ramina sudirgintą odą, regeneruoja pažeistą epidermio sluoksnį, tai stipriai veikiantis epidermio ir tikrosios odos ląstelių augimo ir atsinaujinimo stimuliatorius. Šios veikliosios medžiagos labai reikalingos odai, jos taps apsauga, neleisiančia odai išsausėti, sudirgti ir išgaruoti drėgmei, tad kremas puikiai apsaugos odą žiemą nuo žvarbaus vėjo ir žemos temperatūros.

__________________________________________________________________________________________

KONKURSAS!!!

Laimėkite 3 nuostabius „Avon“ maitinamųjų kremų „Anew Nutri Advance“ rinkinius ir šaltasis sezonas jums bus visai nebaisus! Kreme esantys vitaminas E, omega-3, 6, 9 riebiosios rūgštys, saulėgrąžų aliejus, pantenolis ir saulėgrąžų aliejus duos atkirtį žvarbiems orams.

Iš teisingai atsakiusių į klausimą, 3 laimėtojus išrinksime burtų keliu. Juos šiame straipsnyje paskelbsime lapkričio 3 dieną.