Ruduo mums dovanoja įvairiausių daržo ir sodo gėrybių, iš kurių galima gaminti pačius gardžiausius patiekalus. Pyragai tiesiog karaliauja mūsų virtuvėse. Siūlome išbandyti netikėtą derinį: obuolius su „Rududu“ karamelę. 

REIKĖS:

200 g minkšto sviesto;

100 g cukrau;

1 a. š. cinamono;

3 kiaušinių;

250 g miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos;

1 kg obuolių;

350 g „Rududu“ karamelės.

GAMINIMAS:

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, druska, cinamonu išplakame iki purumo, kol apimtis padidės porą kartų. Po vieną įmušame kiaušinius, įberiame kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišome.

Obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Pašildome „Rududu“ (kelioms minutėms dėjau į mikrobangų krosnelę), sumaišome jį su obuoliais

Pyrago formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame visą tešlą. Kuo lygiau paskleidžiame. Tada sudedame obuolių-„Rududu“ masę ir kuo lygiau paskirstome. Galiausiai ant viršaus užbarstome trupinių mišinį ir kruopščiai uždengiame visą pyrago paviršių.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C ir kepame pyragą apie valandą. 

Galima patiekti su vaniliniais ledais. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock