Sidnėjaus universiteto ketvirto kurso veterinarijos studentai nusimetė baltus chalatus ir nusifotografavo kalendoriui, kurį simboliškai pavadino „Po chalatais“.

Dešimtame kasmetiniame studentų kalendoriuje nuogi vaikinai ir merginos pozuoja su arkliais, katėmis, šunimis ir žuvimis. Lėšos bus skirtos kurtų gelbėjimo organizacijai „Greyhound Rescue“.

Viena iš iniciatorių, 21 m. veterinarijos studentė Kara Altman, „Daily Mail Australia“ leidiniui pasakojo , kad jaunimėliui tai buvo labai smagus nuotykis.

„Nuostabu – iš pradžių buvo keista, paskui visi įsitraukė ir buvo tikrai smagu. Esu įsitikinusi, kad tai kolektyvą suartinanti patirtis. Tai paskutiniai mūsų studijų metai, smagu dalyvauti tokiame projekte“, – sakė ji.

Studentai tikisi, kad daugiau žmonių pirks kalendorių ir pavyks surinkti daugiau pinigų.

K. Altman sakė, kad nuspręsta plačiau reklamuoti kalendorių.

„Susisiekėme su vietos laikraščiu, turime puslapį socialiniame tinklalapyje „Facebook“, – teigė studentė. Anot jos, šiemet 24 studentai nusifotografavo kalendoriui, bet kitais metais tikimasi, kad jų prisijungs dar daugiau. Rezultatu visi labai patenkinti – nuotraukos padarytos profesionaliai ir meniškai: „Kasmet fotografuojamasi be drabužių labdaros tikslams, bet šiemet nuotraukos kur kas profesionalesnės. Pasisamdėme profesionalius fotografus iš studijos „House of Cameo“, tad visos nuotraukos puikios. Rytoj fotografuosis paskutinė grupė.“

Nuotraukose – po kelis nuogus studentus, tik vienoje nuotraukoje vienas žmogus. „Man labiausiai patinka Kalėdinė nuotrauka, nes joje nusifotografavo beveik visi, <...> buvo tikrai šaunu“, – sakė K. Altman.

STATISTIKA:

Kalendorius kainuoja 20 dolerių, jis bus parengtas jau po dviejų savaičių. Numatytas 200 egzempliorių tiražas, bet studentai tikisi didesnės paklausos.

Nuotraukas pamatysite ČIA.