Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Gegužę Luke‘as Williamsas sužinojęs, kad jam liko gyventi keli mėnesiai, sudarė savo svajonių sąrašą, kurio pirmoje vietoje buvo vestuvės su Linda.

Ši istorija liūdima, tačiau ir šviesi. 29 m. mokytojas Luke‘as Williamsas iš Kento (Didžioji Britanija) praėjusią savaitę mirė, įgyvendinęs visus norus iš sąrašo, kurį sudarė sužinojęs, kad nepagydomai serga vėžiu. Pirmoje rugpjūtį sudaryto sąrašo vietoje buvo vestuvės su mergina Linda Birzniece. Pora praleido kelias laimingas savaites, po kurių vėžys tragiškai pasiglemžė vyro gyvybę.

Per 28-ąjį gimtadienį Luke‘as sužinojo, kad serga burnos vėžiu. Per operaciją jam pašalino dalį liežuvio, vietoje kurios persodino audinio iš dilbio, ir pasakė, kad liga neprogresuos.

Tačiau šių metų gegužę medikai pranešė liūdną žinią, kad vėžys atsinaujino plaučiuose ir kad jam beliko gyventi pusė metų.

Gydytojai pasiūlė naikinti auglius chemoterapija, tačiau Luke‘as nesutiko.

Prieš mirtį Luke‘as sakė: „Nusprendžiau, kad džiaugsiuosi likusiu gyvenimu.“

Supratęs, kad galiausiai vėžys nugalės, jis pasirinko kokybiškesnį gyvenimą paskutiniais mėnesiais, o ne chemoterapiją. Luke‘as ir jo 25 m. mergina sudarė įgyvendintinų dalykų sąrašą: susituokti, paskraidyti oro balionu, pažiūrėti, kaip žaidžia Liverpulio futbolo komanda Anfildo stadione, nuvykti į draugų vestuves Kretoje ir padaryti dar kelis dalykus.

Pora įgyvendino visus norus, o svarbiausia – šių metų rugpjūtį susituokė.

Nuotr. Shutterstock

Per likusius gyvenimo mėnesius Luke‘as įsteigė labdaros fondą, į kurį suaukotus 25 tūkst. svarų paaukojo vienai Vėžio tyrimų ir gydymo ligoninei.

Porelės nuotrauką galite pamatyti ČIA