Seksologai mano, kad dėl apsnūdusių santykių kaltas ne partnerių amžius ir ne sekse įsivyravusi monotonija, o tai, kad metams bėgant mes įgyjame tokių įpročių, kurie mūsų visai nepuošia. Dar daugiau  kurie mus paverčia negeidžiamais. Tokiais, kad partneris nebenori mylėti. Ką daryti, kad seksualinis gyvenimas būtų išgelbėtas? 

1. Tegul lieka kažkas paslaptingo

Jei laisvo vyro paklaustumėte, kaip jis žiūrėtų į nuogą moterį, vaikščiojančią po namus, jis greičiausiai iškeltų nykštį, jo akys žybtelėtų. Tačiau jeigu to paties paklaustumėte vedusio, jis greičiausiai atsakytų, kad net ir pats tobuliausias kūnas nusibosta, nebejaudina, jei jį nuolat matai prieš akis nepridengtą.

Tai nereiškia, kad jūs turėtumėte susisukti į paklodę nuo galvos iki kojų, nes vyras jūsų gėdijasi, jam jūsų kūnas atrodo nebegražus, nebepatrauklus. Ne. Vyrui reikia vaizduotės, dirgiklių. O kai nuolat mato žmoną tokią, kad nesiskiria, ji miegamajame ar svetainėje, tai nuogybės to geidulio nepažadina. 

Vyras turi moters pasiilgti, o kai nuogumo daug, jis nebeturi pauzių poilsiui, atokvėpiui, jaučia lyg moteris į jį žiūrėtų kaip į darbinį arklį. Toks pabrėžtinas seksualumas gali vyrui netgi sukelti erekcijos problemų. O tame, sutikime, jau nieko romantiško nėra.

2. Drovumo šydas tiesiog būtinas!

Net jei vyras žino, kokių dalykų jums reikia per mėnesines, nebūtina jų eksponuoti. Įsivaizduokite, lyg į jūsų namus užsuktų svečias. Juk puolate kampų kuopti, nuo kėdžių rinkti drabužius ir kabinti juos į spintą, slėpti tualete savo higienos priemones. Nesvarbu, kad tai žmogiška ir visi žino, kaip atrodo moteriškos intymios higienos dalykėliai, tačiau viena  žinoti, o kita  rodyti.

Taigi ir jūsų nuosavam vyrui to nebūtina matyti, net jei jis mielai eina į vaistinę pirktų tų dalykėlių, jei jūs netikėtai keliomis dienomis anksčiau susirgote. Taip pat nešvarūs apatiniai ar kiti gyvenimiškos prozos priedėliai visai nestiprina abipusio supratimo. Tokie ženklai  vienas svarbiausių poros seksualumo naikintojų. 

3. Kartais verta mažiau pliurpti

Jei viską mylimajam pasakosite kaip kunigui, jis išklausys, petį pasiūlys atsiremti, ašarą jums  nubrauks, bet ar būtina viską išlieti? Neužkraukite visomis smulkmenomis partnerio  gerbkite vienas kitą. Jis jūsų gyvenime yra ne tam, kad spręstų jūsų problemas. Rinkitės, ką sakyti, kada paprašyti pagalbos ar patarimo. Niekam neįdomi moteris, kuri nuolat skundžiasi, verkšlena, ašaroja.

Nuotr. Shutterstock

4. Nekolekcionuokite blogų emocijų

Slepiamos nuoskaudos, įsižeidimai  gal netgi didesnis sekso žudikas nei buitinis paprastumas. Emocijų proveržis atsėlina nepastebimai ir ištrykšta taip, kad sunaikina artimumo galimybę iki nulio. Paskui taip ir nutinka  sekso nėra, likime draugai. Sutikite, nelengva mylėtis su žmogumi, kuris jūsų nesiklauso, neprisimena jums svarbių datų, vis dar skambinėja buvusiai draugei. 

5. Išlaikykite asmeninę erdvę

Neprisiklijuokite prie savo antrosios pusės. Tegul lieka erdvės kiekvieno iš jūsų individualiems pomėgiams, draugams, laisvalaikiui. Jei žmona mėgsta operą ir baletą, nebūtina ten temptis ir vyro, kuris to negali pakęsti. Leiskite jūsų antrajai pusei kažkur išlėkti tik su vyriška kompanija. Patikėkite, jis grįš daug laimingesnis ir aktyvesnis, nei būtų tris valandas žiūrėjęs į timpomis apsirengusius vyrus scenoje.