Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Tikriausiai šiuo metų laiku niekam netrūksta obuolių: jų gausu ir parduotuvės, ir mūsų soduose. Na, o pyragai, pagardinti šiais vaisiais, visada namus pripildo nuostabaus kvapo, kuris visus sukviečia prie vieno stalo.

REIKĖS:

1 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos;

6 didelių obuolių;

150 g cukraus;

2 arbatinių šaukštelių cinamono;

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;

50 g migdolų drožlių.

Nuotr. Shutterstock

GAMINIMAS:

Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 

Iškočiojame sluoksniuotą tešlą, dedame ją į kepimo indą, ant jos  obuolius, apibarstome migdolų drožlėmis, o ant viršaus juostelėmis uždedame tešlos likutį. 

Kepame orkaitėje apie 30 min. 180 laipsnių karštyje. 

Galima valgyti su vaniliniais ledais. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock