LAIMĖTOJOS:

Ieva Murauskaitė,

Dalė Razmantienė,

Monika Matulytė.

Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Apie plaukų priežiūrą pasakoja sveikos „Marmozel“ kosmetikos kūrėja Vilma Žmakova.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Vienų žmonių galvos oda dažnai riebaluojasi, kitų atvirkščiai – pleiskanoja, trečių – pasidengia riebiomis pleiskanomis, o ketvirtų išlieka sveika, kad ir ką šie laimingieji bedarytų. Sutrikimų priežastis dažniausiai viena – naudojami per grubūs šampūnai, kurie tiesiog nugremžia odos paviršių.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Taip pat džiovinant plaukus, juos tiesinant, dažant ir darant cheminį sušukavimą plaukai blunka, praranda blizgesį, retėja, augimas lėtėja, o galiukai ima skilinėti.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Labai svarbu naudoti natūralius, švelnius šampūnus ar kitas sveikas plovimo priemones. Geriau įsigyti brangesnį šampūną ir sutaupyti ant  plaukų atstatymo procedūrų. Pramoniniais šampūnai su detergentais sausina galvos odą, todėl vienų žmonių oda ima pleiskanoti, kitų – ginasi ir ima sparčiai riebaluotis. Žalingos medžiagos sukelia ir plaukų slinkimą, kaupiasi organizme nuodų pavidalu.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Galite plauti galvą natūraliu muilu (pagamintu rankomis, iš aliejų, be sintetinių priedų), molio košele, sodos košele ir kitais laiko patikrintais būdais.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Nuotr. Shutterstock


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Galvą plaukite kuo rečiau, stenkitės nenaudoti džiovintuvo ir bereikalingų sintetinių plaukų priežiūros priemonių. Naudinga galvą perskalauti žolelių nuoviru (asiūklių, ajerų, dobilų, dilgėlių, ramunėlių ir kt.) arba vandeniu su trupučiu citrinos sulčių. Būtent rūgštinis skystis atkuria natūralų rūgštinį plauko paviršiaus Ph – jo apsauginį dangalą, kurio nevalia pažeisti norint turėti sveikus, gražius plaukus. Bent kartais užsitepkite aliejinę kaukę plaukams, galvos odai pamaitinti.


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Kokosų aliejus

0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'>vienas tinkamiausių plaukams prižiūrėti. Jis geba ne tik maitinti, bet ir drėkinti plaukus, galvos odą. Azijos kraštų gyventojai savo plaukus puoselėja, nuo saulės ir oro taršos saugo būtent tepdamiesi kokosų arba lengvesniu – sezamų aliejais. Afrikos moterys plaukus minkština sviestmedžio sviesto kaukėmis ir naudoja jį kaip balzamą plaukams.


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Simondsijų aliejus

0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'>yra riebus, todėl gelbsti atkuriant plauko struktūrą, o ir galvos oda jį priima kaip savą dangalą. Nakvišų aliejus turtingas omega 6 rūgštimis, pasižymi puikiomis regeneruojančiomis savybėmis. Žinomas kaip moterų draugas hormoninei pusiausvyrai palaikyti, naudojant maistui bei išoriškai – odos ir plaukų grožiui. Ricinų aliejus praturtina plaukų kaukę savo klampumu ir skatina plaukų augimą, gelbsti atstatant sveiką paviršinį plauko sluoksnį.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'>Plaukams labai patinka augalų mirkalai aliejuje – fitoliai. Puikų naminį fitolį galite pasigaminti iš lietuviškų augalų: raudonųjų dobilų, kraujažolių, dilgėlių, medetkų. Jeigu fitolis koncentruotas, patartina jį maišyti su baziniu aliejumi.


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Eteriniai aliejai

0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'> – aktyviosios medžiagos, skatinančios geresnę odos kraujotaką, sekreciją. Vieni eteriniai ramina odą, kiti vėsina arba šildo, skatina regeneraciją.
"Times New Roman","serif";color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:
LT'>Eterinių aliejų galima įlašinti į šampūnus ir balzamus (kondicionierius).Užlašinti ant medinių šukų ir peršukuoti švarius plaukus, galvą – tai ir puikus galvos masažas, ir aromaterapija.


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'>Jeigu gaminate aliejinę kaukę plaukams, į valgomąjį šaukštą bazinio aliejaus rekomenduojama įlašinti apie 8 lašus pasirinkto eterinio aliejaus, geriau – keleto aliejų mišinio.
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Plaukų augimą skatina

0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'>: rozmarinų, čiobrelių, kedrų, eukaliptų, kmynų eteriniai aliejai.


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Žvilgesį ir sveiką išvaizdą suteikia

color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:
bold'>: levandų, kvapniųjų kanangų, vetiverijų eteriniai aliejai.


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Sausai galvos odai tinkami

color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:
bold'>: levandų, pipirmėčių, nardų, morkų sėklų eteriniai aliejai.


margin-left:0cm">
color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Riebesnei galvos odai

0pt;mso-ansi-language:LT;mso-bidi-font-weight:bold'> balansuoti riebalavimąsi padės: kvapiųjų šalavijų, ramunėlių, pačiulių, greipfrutų, citrinų, arbatmedžių, kvapniųjų kanangų eteriniai aliejai.


margin-left:0cm">
"Times New Roman","serif";color:windowtext;letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:
LT'>Natūralūs plaukų dažai


margin-left:0cm">
letter-spacing:0pt;mso-ansi-language:LT'>Dažančioms plaukus V. Žmakova primena, kad yra ir natūralių dažų. Pradedant ekologiška Chna (Hena) ar jos mišiniais su kitais augalais, baigiant mažosios pramonės kūriniais, kurie nekenkia plaukams. Beje, Hena labai naudinga tiek plaukams, tiek odai, o jos deriniai su kitais augalais (galima atsisiųsti) siūlo plačią paletę brunetėms, nuo rausvų iki ramių rudų ir juodų atspalvių.

KONKURSAS

DALYVAUK IR LAIMĖK!


margin-left:0cm">Net trys laimingosios savo kosmetinę papildys trimis MARMOZEL plaukų priežiūros priemonėmis. 

Gamintojo nuotr.

BALZAMU

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.


margin-left:0cm">Konkursas vyksta iki rugsėjo 22 dienos. Laimėtojus išrinksime burtų keliu ir  paskelbsime šiame straipsnyje.