Diana anksti neteko motinos. Ji nemirė tačiau paliko šeimą dėl mylimo vyro. Iš pradžių Dianos motina tikėjosi kartu pasiimti ir vaikus, tačiau teisme dėl jų globos prieš ją liudijo net jos pačios mama. Diana ilgai tikėjo, kad mama juos tiesiog paliko, o tiesą sužinojo tik suaugusi, kai vėl atnaujino ryšius su motina.

Neturėdama tinkamo pavyzdžio princesė pati buvo ne itin gera motina. Nors savo vaikus – princą Williamą ir princą Harry – labai mylėjo, bet visada labiau paisydavo savo interesų nei jų. Visada vaizdavo itin rūpestingą motiną, tačiau kartu praleisdavo mažai laiko. Be to, iš kaimo rezidencijos, kur itin patiko vaikams, ji persikėlė į Londone esančius Kensingtono rūmus, nes provincijoje nuobodžiavo. Rūmuose berniukai kone visą laiką leisdavo savo kambariuose su aukle. Čia jie miegodavo, valgydavo ir žaisdavo.

Tačiau auklės ilgai neužsibūdavo – vos metus ar du. Vos princams spėjus prisirišti prie naujos auklės, Diana jas atleisdavo, nes pavydėjo joms vaikų meilės. Princas Williamas buvo itin aktyvus ir linksmas vaikas, tačiau viskas pasikeitė, kai mama atleido jo itin mylimą auklę Barbarą Barnes. Kitą vaikų mylimą auklę Jessie Webb ji ne tik išmetė iš darbo, bet ir paskleidė bjaurius gandus, kad miega su princu Charlesu.

Princesė Diana dažniau būdavo ne mama, bet tarsi vyresnė sesuo. Ji mėgo savo vaikams pasiguosti, juose ieškodavo ramsčio. Ypač prasidėjus skyryboms su princu Charlesu. Nors visada tvirtino, kad nori vaikus apsaugoti nuo per didelio žiniasklaidos dėmesio, elgėsi priešingai. Pavyzdžiui, princui Williamui pradėjus lankyti Etono koledžą, ji vos po kelių dienų davė žymųjį kone valandos trukmės interviu, kuriame papasakojo apie bulimiją, santuokos sunkumus ir meilužius. Mamos liejamas nuoskaudas apie jų tėvą, senelius girdėjo ne tik princai, bet ir jų draugai bei bendramoksliai.

Moteris dažnai kaltino Camillą dėl iširusios santuokos. Tačiau Charlesas po vestuvių su buvusią mylimąją nė nebendravo. Ryšius atnaujino gerokai vėliau, kai buvo aišku, kad jo santuoka jau žlugusi. Diana sutikusi tekėti už princo tarsi pasikeitė: iš linksmos merginos tapo nervinga moterimi, kurios nuotaikų kaitos griovė šeimyninę laimę. Po vestuvių ji Charlesui uždraudė ne tik matytis su senaisiais draugais, bet ir liepė atsikratyti šuns. Princas kelerius metus metus vykdė visus jos norus, kad tik Diana būtų laiminga. Tačiau niekas nepadėjo. Moteris nuolat buvo irzli, priekabi ir nuolat ieškojo priešų. Galiausiai Charlesas atnaujino ryšius su senaisiais draugais. Vienas jų matydamas, kad princas itin nelaimingas, į bendrus susitikimus pakvietė Camillą.

Į princo gyvenimą grįžus Camillai, ją ėmė terorizuoti Diana. Ji skambindavo konkurentei naktimis ir sakydavo, kad pasiuntė žudiką jai nužudyti ir šis jau jos kieme. Tokius skambučius ji itin mėgdavo tada, kai Camilla apsistodavo savo kaimo name. Diana skambindavo ir savo meilužių žmonoms, tačiau nieko nekalbėdavo tik tylėdavo. Į žiniasklaidą buvo net patekęs policijos tyrimas dėl tokių tylių skambučių. Visi jie vedė į Kensingtono rūmus.