– Rūta, kiek laiko dienoje tau reikia norint pasiruošti? Ar daug dėmesio skiri savo grožio puoselėjimui?

– Priklauso nuo poreikio. Jei reikia tiesiog į parduotuvę – labai trumpai, jei į susitikimą – šiek tiek ilgiau, o jei ruošiuosi fotosesijai ar renginiui – gerokai ilgiau užtrunku. 

– Koks, tavo manymu, grožio ritualas yra būtinas kiekvienai save mylinčiai moteriai?

Kiekviena moteris turi rasti sau tinkantį grožio ritualą, kuris padėtų jai jaustis gerai. Esu girdėjusi, kad modelis Cindy Crawford kiekvieną rytą sumaišo pusę litro riebaus pieno bei mineralinio vandens ir taip drėkina sausą veido odą. Pavyzdžiui, dainininkė Jennifer Lopez kasdien šveičia kūną kavos tirščiais sumaišytais su medumi. 

Seniausia Prancūzijos moteris Jeanne Calment, sulaukusi 122 metų, taip pat atskleidė savo ilgaamžiškumo ir grožio paslaptį. Ją sudaro trys dalykai: naudoti kuo daugiau alyvuogių aliejaus (ir nepamiršti jo įtrinti į odą), gerti portveiną ir per savaitę suvalgyti kilogramą šokolado. O paklausta, ar senatvėje išgyvena dėl raukšlių, ponia Jeanne atsakė: „Aš turiu tik vieną raukšlę – tą, ant kurios sėdžiu“. Taigi kiekvienam siūlau atrasti savo būdą, kaip jaustis gerai ir gražiai.

– Artėja šaltasis metų laikas. Kaip apsaugai savo odą nuo šalto oro, speigo?

– Kai šalta, stengiuosi nebūti ilgai lauke arba apsivilkti taip, kad šalčiai būtų nebaisūs. Juk nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Žinoma, artėjant žiemai reikia storesnio apsauginio sluoksnio, todėl jau rudenį pradedu ruošti odą šaltajam sezonui ir naudoti maitinamąjį kremą, o žiemai įsigyju apsauginį nuo šalčio. 

– Jei reikėtų rinktis vieną kosmetikos priemonę, kokia ji būtų? Kodėl? 

– Kvepalai. Pamenu, skaičiau apie „Guerlain“ – seniausios pasaulyje prancūzų kvepalų kompanijos palikuonio Jean Paul Guerlain gyvenimą. Kai jo žurnalistė paklausė, ką jam reiškia kvepalai, šis retoriškai atsakė: „Kas lieka, kai moteris atsiduria tamsoje? Kas lieka, kai ji nusirengia, nusisega papuošalus, kai nebematome jos veido, nuostabių plaukų, gražių akių? Tik kerintis jos balsas ir kvepalai.“ 

– Ar sekate grožio tendencijas, o galbūt renkatės tik tai, kas tikrai tinka jums?

– Esu smalsi, todėl domiuosi daugelio sričių naujovėmis. Grožis, žinoma, nėra išimtis. Stengiuosi atsirinkti iš to, kas šiuo metu madinga, kas man patinka ir tai prisitaikyti sau. Žiūriu, kad tiktų, panaudoju detales, atskirus elementus, bet nesistengiu visko kopijuoti. 

Milane stebėjau itales, kurios mados naujovių nesivaiko, o iš kiekvienos tendencijos pasiima tik tai, kas joms tinka. Pavyzdžiui, jei šiemet ypač madingi margi raštai, tikrai nepamatysi kas natros moters su gėlėta suknele, bet prie švarkelio subtiliai bus pritaikyta marga skarelė ar įdomių raštų bateliai. Todėl italės visada atrodo pasitempusios, pasitikinčios savimi, išlaikančios savitą stilių, rafinuotos. Manau, tai sektinas pavyzdys. 

– Plaukai taip pat reikalauja nemažai dėmesio. Ką darote, kad jie išliktų sveiki ir gyvybingi? Gal turite slaptų receptų?

Manau, kad nereikia perdėto dėmesio. Tikiu, kad brangiausios priemonės ir produktai padeda išspręsti problemą tik tam kartui, tačiau viskas slypi mūsų viduje. Jei būsi pailsėjusi, laiminga, sveikai maitinsiesi, tada ir oda bus skaisti bei plaukai švytintys. 

Mano nuomone, labiausiai plaukus alina įvairios cheminės priemonės ir plaukų formavimo reikmenys (tiesinimo žnyplės, plaukų suktuvas, džiovintuvas ir t.t). Jei yra galimybė, stengiuosi juos naudoti kuo rečiau. Slaptais receptais, deja, nenustebinsiu.

Plaukų priežiūros ciklas gana įprastas. Naudoju šampūnus ir kondicionierius, kurie tinka mano plaukų tipui, kas savaitę plaukus palepinu kauke. Po išplovimo, kad plaukai greičiau išdžiūtų, naudoju specialų aliejų.

– Kaip atrodo kasdienė jūsų šukuosena?

– Dažniausiai vaikštau palaidais plaukais, bet nevengiu ir kuodelio ar kitokios šukuosenos.