„Daroma meškos paslauga, kai jauniems žmonėms teigiama, jog seksas lygu gėdai. Štai kas man kelia didžiausią nerimą ir štai kodėl aš taip atvirai kalbu apie seksą, – sakė E. Banks. – Aš visada pasisakau už saugų seksą ir susilaikymą nuo sekso, kol nesate beprotiškai įsimylėję. Bet tuo pačiu neturiu noro gėdinti jaunų žmonių dėl jų gyvenimo, dėl seksualumo ar jų kūnų.“

Įkvėpti išmintingų garsios aktorės žodžių pateikiame garsių moterų mintis apie seksą.

„Jokia moteris nepatirs orgazmo nuo virtuvės grindų šveitimo."

„Dėkui Dievui, visi gimėme seksualiomis būtybėmis, tik gaila, kad tiek daug žmonių niekina savo prigimtį."

„Turėti vaginą - darbas. Vyrams taip neatrodo, bet taip yra. <...> Patikėkite, kiekviena naktis - tarsi pasiruošimas pilnametystės šventei."

„Kilo klausimas - ar aš homoseksuali? Ar heteroseksuali? Ir supratau... esu pasileidusi. Kur mano paradas?"

„Nuosavybė - didžiulė galia, moteris turėtų jaustis savo seksualumo savininkėmis. Tebeegzistuoja dvigubi seksualumo standartai. Vyrai laisvi, moterys nelaisvos. Tai absurdas. Senos pamokos apie nuolankumą ir trapumą daro mus aukomis. Moterys sugeba kur kas daugiau. Gali būti verslininkė, motina, menininkė ir feministė - kuo tik nori, ir vis tiek būti seksuali. Vienas nuo kito nepriklauso."

„Seksualumas - ne vien kūno apimtys. Man nereikia miegamojo, kad įrodyčiau savo moteriškumą. Galiu seksualiai atrodyti, skindama obuolius ar stovėdama lietuje."

„Manau, juokinga, kad ketvirtame amžiuje prieš Kristų seksualiai jautėmės kur kas laisvesni. Tai kelia nerimą."

„Laisva moteris tokia kuri turi seksą iki santuokos, o po jos - darbą." (Turėkite omenyje, kad G. Steinem laikais seksas iki santuokos ir darbas ištekėjus daugeliui moterų buvo sunkiai prieinama.)

„Geras seksas - kaip geras tiltas. Jei neturi gero partnerio, reikia geros rankos."

„Garsiausios feministės buvo ir puikios meilužės. Kalbu ne tik apie Mary Wollstonecraft ir jos dukterį Mary Shelley, bet ir apie Anais Nin, Edną St. Vincent Millay ir, žinoma, Sappho. Neįmanoma atsieti kūrybingumo nuo žmogiškumo. Kol seksualios moterys prilyginamos blogoms, tol vyraus neteisingas supratimas."

„Seksas Amerikoje - pamišimas. Kitose pasaulio šalyse - faktas."

12. Tina Fey

„Rinkdamosi partnerius atsiminkite - talentas seksualiai neužkrečiamas."