Kuršėnų vyniotinis, įdarytas ne tik varške, bet ir labai gardžiomis uogomis, - naujas mano atradimas virtuvėje. Šis desertas labai patinka vaikams, o aš džiaugiuosi, kad radau būdą, kaip panaudoti sode augančias uogas. Jei vyniotinį papuošite uogomis - jis atrodys ir labai šventiškai.

REIKĖS (tešlai):

4 kiaušinių;

4 šaukštų cukraus;

4 šaukštų miltų.

ĮDARUI:

200 g sviesto;

200 g desertinės arba kreminės varškės (kuo riebesnė, tuo bus skaniau);

0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno;

300 g braškių (ar kitų jūsų mėgstamų uogų).

PAPUOŠIMUI:

šaukšto cukraus pudros;

mėgstamų uogų.

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi (iki purumo). Sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus ir sudėkite į trynių masę. 

Labai atsargiai šaukštu išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, paskirstykite ją tolygiai per visą skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvyniokite ir atvėsinkite.

Pradėkite gaminti įdarą. Iki purumo išplakite minkštą sviestą. Plakant po truputį įpilkite kondensuotą pieną. Galiausiai sudėkite varškę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Išvyniokite atvėsusį biskvitą, ant jo užtepkite varškės įdaro, ir smulkiai supjaustytų braškių, vėl suvyniokite į vyniotinį. Palaikykite šaldytuve apie 1-2 val. Apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite mėgstamomis uogomis.

SKANAUS!