1. Keiskite požiūrį į maistą. Taip kalnas kaloringų užkandžių jus vilioja lyg bitę prie medaus, tačiau jiems atsispirkite ir pasimėgaukite vaisias.

2. Kasdien išgerkite labai daug vandens (tik atsikėlusi, prieš valgį, po jo).

3. Užsiimkite daug laiko ir pastangų nekainuojančia fizine veikla, pavyzdžiui, daugiau vaikščiokite. Įsigykite žingsniamatį, kuris leis pasidžiaugti rezultatais. Medikai teigia, kad per dieną žmogui reikėtų nueiti apie 10 tūkst. žingsnių, tačiau mes sugebame nueiti tik apie 2-3 tūkst.

4. Atsisakykite trijų sočių valgymų tradicijos. Geriau dažniau (5-6 kartus per dieną), bet mažomis porcijomis.

5. Namuose atsikratykite milžiniškų indų, kuo lėkštė mažesnė - tuo porcija menkesnė. Akivaizdu, kad metant svorį labai svarbu psichologija ir mūsų vidinis nusiteikimas. Jei sau kartosite, kad maisto labai daug ir jis itin sotus, ši informacija pasieks ir jūsų skrandį.

6. Pabandykite visiškai atsisakyti daug cukraus turinčių produktų. Jei be saldumynų niekaip negalite - stenkitės jais mėgautis kuo rečiau. Tegul didelę lėkštę vaisių puošia šaukštelis grietinėlės, o ne atvirkščiai.

7. Daugiau jokių riebių kavų! Taip, pati skaniausia kavytė - su daug pieno ir cukraus, tačiau lieknėjimui ji visai nepadeda. Atrask žaliąją arbatą, kuri ir atgaivina, ir tonizuoja. 

8. Jei įprasi valgyti naminį maistą, taip apkarpysi labai daug kasdienių kalorijų. Iš vakaro pasigamink ir atsinešk į darbą (jei ten yra sąlygos pasišildyti maistą). Kavinėse patiekiami dienos pietūs būna labai riebiai paruošti (jau vien sriubos ir antrojo patiekalo derinys nėra tinkamas). Labiausiai lašinukus ant mūsų pilvuko augina įvairūs padažai, bulvių ir mėsos derinimas, daržovių trūkumas. 

9. Valgykite tik tada, kai tikrai jausite alkį. Nereikia kimšti tik todėl, kad atėjo pietų ar vakarienės metas. Įsiklausykite, ko nori jūsų organizmas. Apsirijimo priepuoliai dažnai užklumpa, kai jaučiamės liūdni, neturime veiklos ir pan. Pasistenkite, kad mityba ir emocijos neturėtų nieko bendro.

10. Kuo daugiau lipkite laiptais. Jei jūsų darbo vieta 10 aukšte, jokiais būdais nekilkite liftu. Geriau ramiai ir užtikrintai šį atstumą įveikite pėsčiomis. Taip kasdien sudeginsite dar keletą kalorijų. 

11. Ar žinojote, kad namų tvarkymas - taip pat puikus būdas mažinti kalorijoms. Bent kartą per savaitę iššveiskite namus: nuplaukite langus, išsiurbkite grindis, išvalykite visus kampelius ir t.t. Dviguba nauda: ir tvarkingi namai, ir mažesnis svoris.

12. Neužkandžiaukite, kai užsiimate kažkokia kita veikla: žiūrite televizorių, dirbate prie kompiuterio, karštai diskutuojate su šeimos nariais. Taip nepastebite, kiek suvalgote.

13. Atsisakykite vakarinių užkandžiavimų. Jie - peilis po kaklu, jei svajojate atsikratyti kelių kilogramų. Jei labai norite kažką prieš miegą sugriaužti, rinkitės obuolį ar nekaloringą javainį.

14. Stenkitės išvengti statiškos veiklos. Jei žiūrite televizorių - sukite lanką, jei esate gamtoje - pasiūlykite draugams pažaisti futbolą ir t.t. Smagių veiklų, kurios padidins jūsų fizinį aktyvumą, yra labai daug. 

15. Po kiekvieno valgio išsivalykite dantis. Mokslininkų tyrimai įrodė, kad gaivus mėtos skonis ir kvapas burnoje smegenis informuoja, jog valgymas baigėsi.

16. Skaičiuokite kalorijas: pasidomėkite, kiek jūsų valgomi produktai turi kalorijų, užsirašykite, kiek jų per dieną suvartojate. Toks skaičiavimas greitai virs gyvenimo būdu.

17. Jei sulieknėjote, atsikratykite iš spintos jums per didelių drabužių. Tegul daugiau nekyla pagunda grįžti prie senų įpročių ir gabaritų. Taip pat - kažkur matomoje vietoje turėkite dvi šalia sudėtas nuotraukas: vieną - kaip puikiai atrodote dabar, kitą - kur yra antsvorio.

18. Ribokite vartojamo alkoholio kiekį. Jame labai daug kalorijų. 

19. Gerai išsimiegokite. Sakoma, kad stresas, nerimas ir blogas miegas blogai veikia mūsų išvaizdą. Tai tiesa, kurią patvirtino ne vienas dietologas. Stabilus režimas, kai panašiu laiku keliatės ir einate miegoti, padeda geriau jaustis ir rečiau pasiduoti apsivalgymo priepuoliams. 

20. Nepamirškite fizinės veiklos. Jei per dieną randate bent pusvalandį praleisti feisbuke arba naršant internete, tai puikiai galite ir išeiti pasivaikščioti, 30 min. pabėgioti ar nuvažiuoti 10 kilometrų dviračiu. Namuose taip pat galite rasti, ką fiziškai aktyvaus nuveikti, pavyzdžiui, padarykite keletą tempimo ar jogos pratimų.