Apie mūsų eksperimento pradžią galite skaityti čia, apie 1-4 dienas čia, o apie 5-8 dienas čia.

Paskutinės dienos slinko panašiai sunkiai - beprotiškai norėjome valgyti, nuo kiaušinių, jautienos ir žuvies kvapo net pykino, o buvimas su žmonėmis, kurie užkandžiauja, tapo nepakenčiamu. Savęs nekankinome ir tupėjome namuose. Pasikeitė ir įpročiai: labai anksti užmigdavome (apie 22 val.), tapome mažiau socialiai aktyvūs, gal ir mažiau laimingi...

10-ąją dieną rezultatai pagaliau džiugino mus abu. Mano draugas - minus 7 kg (73 kg), o aš - minus 2 kg (55 kg). Mano atveju atrodo, kuo čia labai džiaugtis, kankinosi 10 dienų dėl menkų 2 kilogramų. Tačiau tikruosius rezultatus pamačiau nuėjusi pas siuvėją matuotis suknelės. Nepatikėsite, tačiau ji atrodė lyg ant pakabos, nors seniau puikiai tiko. Siuvėja mažumėle susinervino, kad teks viską siaurinti, bet greitai palygino mano apimtis, kurias buvo seniau išmatavusi: liemuo - minus 6 cm, klubai - minus 4 cm, krūtinė - minus 2 cm.

Nors svoris drastiškai nesumažėjo, kūno apimtys susitraukė. Pažįstama medikė paaiškino: taip nutiko, nes mažėja riebalinis sluoksnis, o ne raumuo (kaip ir aktyviai sportuojant), todėl ir visas rezultatas atsispindi pasikeitusiose apimtyse. 

Maisto meniu nebesikeitė, o tai, mano nuomone, dar labiau pasunkino dietą. Mano brangiausiasis kantriai viską valgė, net atrasdavo, kas jam skanu (pavyzdžiui, kepta lašiša su raugintais kopūstais). Na, o aš pasirinkau kitą alternatyvą - beveik nieko nebevalgiau. Man taip įkyrėjo virtų kiaušinių, mėsos ir net vaisių kvapas, kad geriau rinkdavausi stiklinę vandens.

Eksperimentą užbaigėme kiek anksčiau nei planavome - 13 dietos dieną. Ir viskas grįžo į savo vėžes: ilgai mėgavomės skaniais pusryčiais, su draugais kartu prisikirtome šventėje, kurioje tą dieną dalyvavome. Savaitgalį vyko mūsų draugų dukrytės krikštynos, todėl tikrai nenorėjome sėdėti kampe su morka rankose ir pavydžiai nužvelgti kitų žmonių valgomus gardumynus. Toks eksperimentas būtų peržengęs sveiko proto ribas.

Tegul skamba fanfaros - priartėjome prie 12 dienų japoniškos dietos finalo ir rezultatų. Vyriškoji pusė numetė net 8 kilogramus (dabar sveria 72 kg). O aš didžiuojuosi ištirpusiais 2 kilogramais. Jaučiuosi lengvesnė, nebesiskundžiu skaudančiu skrandžiu ir su didesniu džiaugsmu valgau tai, kas seniau atrodė tiesiog normalu.

Iki, japoniška dieta, galbūt susitiksime ir kitais metais!