Išbandžiau ir aš šitą receptą. Užtrukau labai neilgai (ilgiausia skutau obuolius), tačiau kaip gardžiai visa šeimyna valgė pyragą-tinginuką. Net ausys linko! 

Nusprendžiau, kad šį pyragą vėl kepsiu sekmadienį - tai bus puiki staigmena tėčiui, kuris labai mėgsta smaližiauti.

Skanaus!

REIKĖS (tešlai):

150 g sviesto;
2 stiklinių miltų;
0,5 stiklinės grietinės;
1 šaukštelio kepimo miltelių.

REIKĖS (įdarui):

2 kiaušinių;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės grietinės;
1 kg obuolių;
2 šaukštų miltų;
50 g džiovintų spanguolių (čia mano sugalvotas patobulinimas, kad būtų daugiau rūgštelės, draugės recepte jų nėra).

GAMINIMAS:

Tešlai skirtus ingridientus (sviestą, 2 stiklines miltų, 0,5 stiklinės grietinės ir kepimo miltelius) gerai sumaišyk ir dėk į šaldytuvą valandai. Kiaušinius, po stiklinę cukraus ir grietinės, vanilinio cukraus ir 2 šaukštus miltų labai gerai sumaišyk (aš tai darau su plaktuvu). Gauta mase apipilk ir išmaišyk nuluptus, smulkiai supjaustytus obuolius ir spanguoles (jei jų dėsi). 

Kepimo formą patepk sviestu. Ją išklok iš šaldytuvo išimta tešla (apačią ir šonus), supilk obuolių ir kremo masę. Aš pyragą kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie valandą (draugė minėjo, kad užtenka 40-50 min.).

Štai taip atrodo mano pyragas.