Tokio amžiaus mes patenkame į absoliučią komforto zoną: valgome dvi vakarienes, saugiai jaučiamės su mylimu sutuoktiniu ir ilgai dirbame - tai gyvenimo būdas, kuris augina papildomus kilogramus.

Apklaustos moterys nurodė kad joms pavojingiausias laikotarpis tarp 35 iki 40 metų, nes vėliau yra mažesnė tikimybė priaugti svorio - vien mintis apie artėjantį 40-metį puikiai degina nereikalingus kilogramus.

Vyrams svorio priaugimui pavojingiausias amžius ateina vėliau - 36 procentai sako, kad daugiausia svorio jie priaugo būdami 40-45 metų.
Vyriškosios lyties atstovai pabrėžė, kad 44 metai yra pats pavojingiausias amžius svorio priaugimui - labiausiai dėl to, kad jų karjera kyla į viršų ir jie tiesiog neturi laiko mankštintis, daug laiko praleidžia sėdėdami, kemša viską, kas pakliūna po ranka.

Mitybos kompanijos „Forza Supplements" atliktoje 1000 žmonių apklausoje moterys taip pat nurodė svarbiausius veiksnius, kodėl būtent 35-40 metų amžiaus tarpsnis yra pats pavojingiausias svorio priaugimui.

34 procentai apklaustųjų nurodė motinystę. Jos teigė, kad dažnai vakarieniauja du kartus per dieną - pirmą su vaikais, o antrą - vakare su mylimuoju, grįžusiu iš darbo.

Santuoka buvo kitas moterų nurodytas veiksnys. 32 procentai apklaustųjų teigė, kad jos priauga svorio, kai susiranda ilgalaikį partnerį. Na, žinote, romantiškos vakarienės, iškylos, dvigubai daugiau švenčių...

Viena svarbiausių vyrų nurodytų priežasčių, kodėl būtent vidutinio amžiaus sulaukę jie priauga svorio, - skyrybos (jas nurodė net 22 procentai apklaustųjų). Nors moterims skyrybų atveju veikia atvirkštinis procesas - svoris itin greitai krenta. Vidutinis Didžiosios Britanijos vyrų amžius, kurio sulaukę jie skiriasi, yra 40-44 metai, be to, labiau tikėtina, kad vieniši tokio amžiaus vyrai vartoja nemažai alkoholio ir valgo ne namie gamintą maistą.

Tačiau pati populiariausia vyrų nurodyta priežastis buvo darbas - net 36 procentai teigia, kad buvo pernelyg užsiėmę savo karjera, tad neturėjo laiko sportuoti ir sveikai gyventi. Tokia ta darboholikų karta - darbas, pinigai, karjera, o vėliau rūpestis dėl blogos išvaizdos ir šlubuojančios sveikatos.

Kompanijos „Forza Supplements" vadovas Lee Smith apie šiuos tyrimo rezultatus sako: „Normalu, kad svorio priauga tiek ir vyrai, tiek ir moterys. Šis procesas gali prasidėti sulaukus 30 metų. Besiartinant 40-mečiui, moterys ima pralošti kovą su antsvoriu. Dauguma tokio amžiaus moterų jau turi vaikų, tad tikėtina, kad paaukoja savo pomėgius (sportą ar šokių pamokas), kad rūpintųsi atžalomis. Dauguma nesuvokia, kad senstančiam organizmui reikia mažiau kalorijų, tad, net norint išlaikyti tą patį svorį, reikia atsisakyti apie 200 kalorijų per dieną. Vyrai turi šiek tiek daugiau laiko, nes jų kūnams nepakenkė vaikų gimdymas. Tačiau laikas pričiumpa ir juos - pastebima, kad vidutinis svorio priaugimo amžius atitinka daugiausią streso keliantį laikotarpį vyro gyvenime. Būdami jauni, mes rečiau susiduriame su antsvorio problema, nes gyvename aktyvų gyvenimą - dirbame, sportuojame, jei neturime vaikų - būname socialiai aktyvūs. Jei turime vaikų (dauguma tokio amžiaus žmonių turi atžalų, tačiau vis tiek išlieka aktyvūs), keliaujame į baseinus, važinėjame dviračiais".