LT'>Suaugusių žmonių miegas susideda iš 4–5 fazių, kurių metu kaitaliojasi gilus ir budrus miegas. Sakoma, kad sapnai – tai fantazijų iškraipytos mūsų buitinio gyvenimo scenos. Mums jie gyvybiškai reikalingi, kad galėtume lengviau išgyventi ir reaguoti į fizinius bei psichologinius dirgiklius, problemas, kankinusias dieną, bei vidinę įtampą. Taigi – tai psichologinis mūsų vidinės savijautos veidrodis.


LT'>Gali būti, kad net to nepastebėjote, tačiau miego metu mes ir toliau gyvename. Sapnai būna tokie realistiški, kad net nedingsta juslės: mes girdime, užuodžiame, jaučiame skonį, liečiame. Dalis žmonių net ir kalba! Štai mano vyras prieš kelias dienas vidury nakties pašoko iš lovos rėkdamas: „Arba dabar, arba niekada. Aš eisiu kariauti už tėvynę!“ Prunkštelėjau prisiminusi, kad vakare stebėjome laidą apie neramumus Ukrainoje ir karštai diskutavome, kaip reikėtų elgtis, jei mūsų šalyje prasidėtų karas. Akivaizdu, kad mano brangiausiasis apsišarvuotų ginklais ir stotų į kovą.


LT'>Tikriausiai sutiksite, kad nesuprastas sapnas yra lyg laiškas, kurio taip niekada ir neatplėšėme. Tačiau stengiamės, ieškome informacijos sapnų žinynuose ir internete. Nenustebkite, jei skirtingi šaltiniai pateikia nevienodas versijas. Štai, BRAŠKĖS – ir netikėto džiaugsmo, ir įspėjimo pranašės.


LT'>Visgi, senovės žiniai ir šiuolaikiniai psichologai vieningai teigia, kad sapnų ignoruoti negalima, nes jie gali būti artėjančios nelaimės pranašai, arba padėti išspręsti mus kamuojančią problemą. Pavyzdžiui, JAV prezidentas Abrahamas Linkolnas prieš mirtį susapnavo katafalką su jame gulinčiu vyro kūnu. Aplink jį rikiavosi garbės sargyba. Sapne jis paklausė vieno iš praeivių: „Kas Baltuosiuose rūmuose mirė?“ „Jūs, Prezidente“, – atsakė šis. Netrukus sapnas tapo skaudžia realybe – A. Linkolną teatro ložėje nužudė samdytas galvažudys.


LT'>Ką daryti, jei sapno negalite ryškiai atsiminti? Nešokite it patrakę iš lovos, geriau ramiai užsimerkę pagulėkite toje pozoje, kurioje ir pabudote. Galvokite apie detales, kurios aiškiausiai išliko atmintyje, galbūt jos iš atskirų mozaikos detalių sukurs vientisą paveikslą. Nežinau, ar tai tik sutapimas, tačiau močiutė neseniai papasakojo savo pranašingą sapną. Kelias savaites ji
vis sapnuodavo savo šeimos gydytoją, vėliau sapnas ryškėjo – ji matė, kokius vaistus jis jai išrašo (nes seniau juos vartojo). Neapsikentusi senolė nuskubėjo į ligoninę, kur, pasirodo, gydytojais jai nustatė skrandžio opą ir paskyrė būtent tuos, sapne regėtus, vaistus.


LT'>Sakote atsitiktinumas? Gali būti, tačiau geriau nerizikuoti ir pasidomėti sapnų reikšmėmis. Juk tai paprastas būdas užbėgti įvykiams už akių.

Įspėjančios sapnų reikšmės:


LT'>Santykių aiškinimasis

mso-ansi-language:LT'>– šykštumo ženklas. Dėl norimų dalykų teks intensyviai pakovoti, neužteks mostelėti rankele.


LT'>Aklumas

LT'> – jei sapnuojate save aklą, tai reiškia, kad verta pasiruošti nemaloniai permainai: turtai ir geras gyvenimas baigsis, tapsite skurdžiumi.


LT'>Alkis

LT'> – jei sapne jaučiate alkį, tai įspėjimas, kad esate labai gobšus. O jei valgote, bet vis nejaučiate sotumo (jei nesilaikote tuo metu dietos), simbolizuoja antrosios pusės neištikimybę.


LT'>Kerštas

LT'> – jei sapne įvykdėte keršto planą jus nuvylusiam žmogui, tai reiškia, kad sulauksite savo kolegų arba šeimos narių rūstybės.


LT'>Atlyginimas

mso-ansi-language:LT'> – galite dvejopai pakreipti likimą: jei jis padidintas – nusivilsite artimais žmonėmis, jei sumažintas – neįtiksite savo viršininkui.


LT'>Auksas

LT'> – jei jį perkate – turėtumėte susirūpinti dėl savo tuštybės, jei vagiate – laukite blogų žinių, jei sapnuojate, kad gaunate dovanų aukso – jus suvilios šykštus ir nesąžiningas žmogus.


LT'>Bažnyčia

mso-ansi-language:LT'> – jei sapnuojate, kad joje esate – vilčių žlugimas, nesaugumas ir paramos stoka, jei joje meldžiatės – konfliktai namuose bei darbe. Jei stebite degančią ar griūnančią bažnyčią – užklups negandos.


LT'>Alaus bokalas

mso-ansi-language:LT'>– jus kažkas apkalba, pasisaugokite neteisingų kalbų.


LT'>Tušti buteliai

mso-ansi-language:LT'>– tai nelaimių tinklo simbolis, kurios ilgam jus įtrauks ir sunkiai paleis.


LT'>Dantys

LT'>– jie pranašauja neramumus, negandas, irzlius žmones, kurie įkyriai aplinkui sukiosis. Baisiausia sapnuoti kreivus dantis – tai reiškia labai dideles nelaimes: skurdą, sugriuvusius planus, ligas. Klibantys dantys – nemalonios ir skaudžios apkalbos. Įsikišę į priekį dantys – nesutarimai su
draugais ir šeima. Dirbtiniai dantys – melo, piktų žodžių ir apgavysčių pranašas. Jei sapnuojate, kad dantų netekote – laukia nelaimė, jei jie iškrito – ateina sunkūs laikai. Jei matote, kad dantis jums traukia gydytojas – pasitikrinkite sveikatą, gresia sunki liga.


LT'>Didelė duobė

text-transform:uppercase;mso-ansi-language:LT'>
"Arial","sans-serif";mso-ansi-language:LT'>– laukia finansiniai įsiskolinimai. Jei į ją įkritote – laukia skaudi nelaimė (bet jei krisdami pabudote – bėdų išvengsite).


LT'>Giminės

LT'> – kad ir kaip keistai skambėtų, bet tai simbolizuoja nemalonumus. Jei sapnuojate mirusius savo giminaičius – jūsų aplinkoje gresia mirtis.


LT'>Girtuokliavimas

mso-ansi-language:LT'>– jei sapnuojate save gerokai padauginusį, tai realiame gyvenime elgsitės lengvabūdiškai ir nesąžiningai. Sapne regėti kitą girtą žmogų – laukia sunkumai, kuriuos sukels jums menkai pažįstami žmonės.


LT'>Krištoliniai daiktai

text-transform:uppercase;mso-ansi-language:LT'>
"Arial","sans-serif";mso-ansi-language:LT'>– depresija socialiniuose santykiuos arba dalykinėje sferoje.


LT'>Kvietimas

mso-ansi-language:LT'> – arba jums skirtas, arba jūsų siųstas – įspėja, kad pelnas ar užmokestis, kurį neseniai gavote, yra abejotinas.


LT'>Kaulų krūva

mso-ansi-language:LT'> – badas ir net artimo žmogaus mirtis.


LT'>Lagaminas

mso-ansi-language:LT'> – jei jis tuščias, jus užklups šeimyniniai neramumai ir negandos.


LT'>Laikraštis

mso-ansi-language:LT'> – tai išaiškintos apgaulės ir suterštos reputacijos ženklas.


LT'>Meilužė

LT'> – jei moteris sapnuoja, kad yra meilužė, tai įspėjimas – nepadorus elgesys jau greitai jus įstums į nemalonią situaciją.


LT'>Mokykla

LT'> – nemalonus incidentas jau visai netoli jūsų, atidžiau pasverkite ištartus žodžius.


LT'>Muštynės

mso-ansi-language:LT'> – santuoką apniks tamsūs debesys.


LT'>Nėštumas

mso-ansi-language:LT'> – jei matote sapne save nėščią, tai ženklas, kad su antrąja puse nebūsite laiminga (jei jūs šiuo metu laukiatės, šio sapno reikšmė visai kita – lengvas gimdymas ir greitas jėgų atgavimas). Jei sapnuose regite kitą nėščią moterį, neišvengsite didelių sunkumų buityje.


LT'>Lietus

LT'> – pats tikriausias nelaimių pranašas, tad pasiruoškite nemalonumams ir
ligoms. 


LT'>Neištikimybės
– jei pats svetimaujate, jums gresia teisinė atsakomybė dėl nelegaliai atliktų veiksmų.


LT'>Plaukai

LT'> – matyti save, apžėlusį plaukais, – reiškia pasidavimą ydoms, blogiui, moralės normų nepaisymą.


LT'>Plikti

LT'>– jei sapne regite pliktelėjusį žmogų, vadinasi, sukčiai sieks pakenkti jūsų planams. Būkite atsargūs, nes darbe bus žmonių, norinčių sumenkinti jūsų kompetenciją.


LT'>Randas

LT'> – jei sapne regite randą (ypač veido srityje), saugokitės sužeidimo.


LT'>Rūkyti

LT'> – tai jūsų pasąmonės prisipažinimas, kad dažniausiai esate kaltas dėl jus
supančių konfliktų, pats išprovokuojate žmones su jumis grubiai elgtis.


LT'>Saldumynai

mso-ansi-language:LT'>– jei sapnuojate, kad kategoriškai atsisakote saldumynų, tai byloja apie artėjantį negarbingą jūsų poelgį, tikriausiai išjuoksite ir pažeminsite artimą draugą.

SEMTI VANDENĮ – jūsų laukia daug ašarų, kurias išliesite dėl mylimo žmogaus.

SIUVIMAS – jei sapne siūnate, tai ženklas, kad nespėsite laiku atlikti kažkokio svarbaus darbo.

SKARDIS – laukia labai sunkus darbas ir vargai.

SPYNA – jei sapne ji kabo ant durų, greitai pasikeis jūsų finansinė padėtis į blogąją pusę.

ŠEŠĖLIS – jis sapne dažniausiai reiškia žmogaus ydas ir klaidas, tuštybę ir prestižo, kuris jums
labai svarbus, praradimą.

SMARKI AUDRA / TVANAS
LT'>– įspėja, kad jūsų turtui gresia pavojus, kurį sukels nesąžiningi žmonės. Būkit atidūs!