16-20 METŲ

Požymiai: sutrikimas, pridengtas apgalvotu abejingumu, noras atrodyti ryškiai, neįprastai, į nieką nepanašiai.

Reikalavimai išrinktajam: paslaptingas, nenuspėjamas ir aistringas. Mėgstami „blogi berniukai" - jaunystėje jie dar neturi alaus pilvuko, maišelių po akimis, skrandžio opos ir tulžingo charakterio, todėl galima į valias naršyti socialiniuose tinkluose ir juoktis iš „dvasios padugnių" bei nuobodžių „gerų berniukų".

Patraukliausias santykių formatas - puokščių ir saldainių, su prisipažinimais, aiškinimaisis ir periodiniais ginčais. Būtinai su ašaromis ir aistringu susitaikymu, kaip kine. Rutina ir bendra buitis - kažkur tolumoje. Ir jau tikrai ji nebus tokia nuobodi, kaip tėvų!

Seksualumas dar nėra visiškai susiformavęs, jis - tik emocijų pratęsimas. Emancipacijos metas, savo kūno ir erogeninių zonų pažinimas dar neatėjo, o ir aistringieji mylimieji neišmoko kontroliuoti savo poreikių ir galimybių. Juk hormoninis fonas šiame amžiuje yra labai nepastovus, o būtent nuo jo daugiausia ir priklauso trauka. Taip kad kol kas - bandymų ir klaidų metas, ir gerai, jei jos nepaliks pernelyg gilių pėdsakų.

20-30 METŲ

Požymiai: pasitikėjimas savo jėgomis ir patrauklumu, entuziazmas ir nusiteikimas pergalei.

Reikalavimai išrinktajam: žavingas, protingas, perspektyvus. „Blogi berniukai" keliauja į antrą planą, o jei ir lieka pirmajame, tai kelia daugiau rūpesčių, nei džiaugsmo. Santykiuose išlenda pragmatiškos natelės. Dūsavimai ant suolelio ir pasivaikščiojimai mėnesienoje, žinoma, gerai, tačiau pats metas pagalvoti ir apie gyvenimo prozą. Pavyzdžiui, apie vasaros atostogas, bendrą būstą, vaikus. Na, ir pradžiai bent jau susipažinti su išrinktojo tėvais. Gali būti, kad tai yra jūsų būsimų vaikų senelė ir senelis. Netgi jei jūsų planai ir nėra tokie toliaregiški, santykiuose renkamasis pastovumas ir tarpusavio supratimas.

Seksualumas: hormoninis fonas palaipsniui stabilizuojasi, o seksualinis apetitas auga. Kartu su patirtimi ateina ir supratimas, kad gero sekso garantas yra visai ne žvakės ir seksualūs nėriniai, o mokėjimas atsipalaiduoti ir aiškiai išreikšti savo troškimus lovoje. Moteris palaipsniui pažįsta savo kūną, partnerio kūną ir mokosi panaudoti šias žinias praktikoje.

30-40 METŲ

Požymiai: polinkis į kompromisus ir saiko jausmas.

Reikalavimai išrinktajam: patikimumas, sėkmingumas, tvarkingumas ir antspaudo pase nebuvimas. Santykiai skirstomi į išimtinai rimtus, su bendra buitimi, vaikais ir planais, bei į lengvus ir nevaržomus (jiems antspaudas nėra kliūtis, o visa kita taip pat svarbu). Svajonės apie princą, rožes ir eiles liko praeityje: žymiai svarbiau, kad į jūsų bendrus namus norėtųsi sugrįžti po darbo, o dar - kad čiaupas nevarvėtų ir kad kas nors galų gale nupirktų kavos bei priemonių indų plovimo mašinai.

Seksualumas: su juo viskas puikiai! Būtent šis laikas vadinamas moteriško patrauklumo ir aistringumo piku. Hormonų gamyba vyksta nepertraukiamai. Moteris dar jauna, tačiau jau patyrusi ir žino, kaip pamaloninti vyrą ir ko jai pačiai reikia lovoje (pageidautina kiekvieną dieną).

40-45 METAI

Požymiai: prisižiūrėjimas ir supratimas to, kad 40-ties gyvenimas tik prasideda.

Reikalavimai išrinktajam: kad tai būtų „tavo žmogus", visa kita ne taip svarbu. Beje, 20 metų jaunesni „blogi berniukai" vėl yra pageidaujami. Nieko rimto, tiesiog seksas be įsipareigojimų yra ne taip jau ir blogai. Nors visiškam pasitikėjimui ir bendriems prisiminimams santykiuose jis vis tiek neprilygs.

Seksualumas: prieš menopauzę gamta daro dosnią dovaną: lytiniai hormonai vėl aktyviai gaminasi, ir moteris tampa uogų uoga! Ir dar kokia! Jokių kompleksų, nei refleksijų - tiesiog mėgavimasis pačiu procesu. Būtent šiame amžiuje brandžios gražuolės susiranda gerokai jaunesnius meilužius, kad patirtų visišką abipusį malonumą.

45 METAI IR DAUGIAU

Požymiai: išmintis ir vidinė laisvė.

Reikalavimai išrinktajam: dėmesingas ir romantiškas, šalia kurio jautiesi beveik kaip 17-kos metų. Ir tegul suaugę vaikai juokiasi dėl „kačiuko švelnumų", jiems tai kol kas sunku suprasti. Puokštės, saldainiai ir pasivaikščiojimai įgauna naują, subtilią ir gilią prasmę. Taip, ir gerai būtų, kad jis rastų bendrą kalbą su anūkėliais.

Seksualumas: hormonų gamyba lėtai, tačiau neišvengiamai mažėja, ir sekso kokybė (emocinė - taip pat) tampa kur kas svarbesnė už kiekybę. Į pirmą planą vėl ir vėl patenka troškimas jaustis mylima ir gražia: kad anūkėlė turėtų iš ko imti pavyzdį!