Jei ieškote natūraliai atrodančių lūpų dažų, rinkitės vienu tonu tamsesnį atspalvį nei jūsų natūrali lūpų spalva.

Raudoni ir rausvi atspalviai tinka įvairiems odos tipams, nuo šviesaus iki tamsaus. Daugumos kosmetikos kompanijų lūpų dažų paletėje rasite klasikinio raudonio dažus. Klasikinis raudonis yra universalus – tinka visiems odos atspalviams. Jei norite atrodyti jaunatviškiau, rinkitės rausvų atspalvių lūpų dažus.

Dienai labiau tiks subtilūs lūpų dažai: rusvi, šviesesni rausvi, rožių, persikų, koralų. Vakare išmėginkite ir sodresnius: tamsiai raudoną, prisirpusių uogų, burgundiško vyno, madingą fuksijų atspalvį. Jei ruošiatės keliauti į renginį ar vakarėlį, galite sukurti prašmatmesnio makiažo įspūdį natūralių atspalvių lūpų dažus derindama su žėrinčiu blizgiu. Sezono naujiena – sodrių raudonų lūpų dažų ir raudono blizgio derinys.

Atkreipkite dėmesį į savo odos atspalvį: šviesus, vidutinio tamsumo ar tamsesnis? Šviesiaodėms labiausiai tinka koralų atspalviai ir tamsiai raudonos spalvos su rausvos pustoniais. Vidutinio tamsumo odai grožio ekspertai siūlo ieškoti rausvų, spanguolių ir raudoni atspalviai su oranžiniais pustoniais. Tamsiaodėms tiks burgundiško vyno atspalviai bei sodri ir tamsi raudona.

Prieš įsigydamos lūpų dažus juos išbandykite: ar spalva jums tinka, ar patinka tekstūra, ar nejaučiate nemalonaus odos traukimo. Kai einate į kosmetikos parduotuvę įsigyti naujų lūpų dažų, venkite ryškaus makiažo. Jis gali užgožti spalvos kuriamą efektą, tad verčiau rinkitės natūraliai atrodantį makiažą. Nebijokite paprašyti konsultantų pagalbos, ne visuomet lengva pačiai įvertinti ar spalva tinka, ar ne.

Lūpų dažų spalvos nereikėtų rinktis pagal drabužius, pavyzdžiui, jei vilkite sodrią raudoną suknelę, nepatariama rinktis ir raudonų lūpų dažų – rizikuojate atrodyti pernelyg iššaukiančiai. Žinoma, renginiams, vakarėliams ir šventėms galioja išimtys, tačiau kasdieniam įvaizdžiui kurti taikykite klasikinę taisyklę „mažiau yra daugiau“.

Madingiausi 2014 m. pavasario ir vasaros sezono lūpų atspalviai:

* Rusvi

Rihanna, "Anna Sui", Anne Hathaway, Rosario Dawson, Nicki Minaj

* Koralų

Anne Hathaway,  Debby Ryan, Miranda Kerr, Olivia Munn, "Fendi"

* Oranžiniai

Solange Knowles, Reese Witherspoon, "DKNY", Jessica Alba


* Sodrūs raudoni

Rita Ora, "Altuzarra", Miranda Kerr, Rumer Willis, Kat Graham


* Prisirpusių uogų

Emma Watson, Lea Seydoux, Emma Stone, Anne Hathaway

* Vaiskūs rausvi

 Coco Rocha, Reese Witherspoon, Jessica Alba, Victoria Justice, Lea Seydoux