... grubus džiovinimas ir šukavimas, nuolatinis sąlytis su chemikalais ir net gi netinkamas galvos trinkimas gali paskatinti jūsų plaukus lūžinėti. Šis straipsnis papasakos jums viską apie dalykus, kuriuos darote neteisingai, ir padės jums susikurti naujus įpročius, kurie pagelbės jums atkurti plaukų sveikatą.

Vargu, ar yra moteris, kuri nesvajoja apie sveikus ir gražius plaukus. Ir nors kai kurios imasi veiksmų ir rūpinasi savo plaukais bei stengiasi vengti bet kokių įmanomų problemų, kitos paprasčiausiai tikisi, kad jų plaukai bus nuostabūs be jokių pastangų. Visai nesunku įsivaizduoti nusivylimą, kurį patiria tokia moteris, kai pamato, kad jos plaukai jau yra pažeisti ir nepaprastai blankūs. Išsišakoję plaukų galiukai, plaukų slinkimas, plaukai be gyvybės yra tik kelios problemos, kurios gali kilti bet kuriai moteriai, jei ji tinkamai nesirūpins savo plaukais.

Šiandien pakalbėsime apie išsišakojusius plaukų galiukus ir būdus, kaip juos gydyti, pašalinti ir užkirsti kelią jų atsiradimui. Mes nesiruošiame įvardinti jokių stebuklingų produktų (nes kiekvieno žmogaus plaukams yra būdingos individualios savybės, tad produktai turi būti parenkami tai turint omenyje), tačiau aprašysime paprastas technikas, kurias turėtumėte naudoti, kad jūsų plaukai būtų labai gražūs – tokie, apie kokius svajojate.

Išsišakojusių plaukų galiukų pašalinimas
Norėdama pradėti, turiu paminėti, kad išsišakoję plaukų galiukai, kurie jau yra, turi būti nukirpti, nes jokie daug reklamuojami produktai negali pagelbėti šioje situacijoje. Turite suprasti, kad jie paprasčiausiai užsandarina išsišakojusius plaukų galiukus ir padaro taip, kad jie atrodytų sveiki, tačiau padaryta žala nėra atitaisoma. Tačiau šių produktų gamintojai tvirtina, kad reguliarus tokių produktų vartojimas gali užkirsti kelią galimai žalai jūsų plaukams. Tai iš tiesų yra tiesa, nes tokiuose produktuose paprastai yra ingredientai, kurie padeda išlaikyti gerą plaukų būklę ir apsaugoti juos nuo neigiamo išorės poveikio.

Reguliariai kirpkite plaukus: kas šešias – aštuonias savaites. Pasitikėkite tik profesionalia kirpėja, kuri naudojasi aukštos kokybės aštriomis žirklėmis, o ne skustuvu-peiliuku. Susitarkite dėl kirpimo iš karto, kai pastebėsite, kad plaukų galiukai pradeda išsišakoti. Kirpimų dažnumas gali skirtis, priklausomai nuo jūsų plaukų tipo ir nuo to, kaip paprastai elgiatės su savo plaukais.
Galite ir pati nukirpti keletą plaukelių tarp kirpimų grožio salone. Žirklėmis kirpkite maždaug centimetrą virš plauko išsišakojimo. Labai svarbu kirpti virš padarytos žalos, kad užkirstumėte kelią vėl galimai atsirasiančiam išsišakojimui.

Išsišakojusių plaukų galiukų prevencija

Turite suprasti, kad jūsų kasdieninė plaukų priežiūros rutina pažeidžia jūsų plaukus. Jei su plaukais elgiamasi grubiai ar nesirūpindama jais, tai gali paskatinti atsirasti problemą. Tačiau yra tam tikrų veiksnių, kurie veikia jūsų plaukus jums nežinant ir negalint įsikišti. Pavyzdžiui, chemikalai vonioje, baseino vanduo, plaukų dažai ir net gi šampūnai su kondicionieriais ˜– visi daro neigiamą poveikį jūsų plaukų būklei. Norėdama to išvengti arba sumažinti to poveikį, jūs galite:
• Pamėginti išvengti chemikalų. Natūralūs plaukai yra labai gražūs ir jei jie jums patinka, nedažykite ir nebalinkite jų. Arba galite surasti švelniausius plaukų dažus, kuriais dažysitės plaukus. Kuo daugiau juose natūralių komponentų, tuo geriau.

Apsaugokite savo plaukus nuo buvimo baseino, vandenyno arba ežero vandenyje. Galite pasinaudoti nenuplaunamu kondicionieriumi, specialiais aliejais arba dėvėkite maudymosi kepuraitę. Kai išlipsite iš baseino, pasistenkite kuo greičiau išplauti plaukus. Na, o jeigu nė vienos iš išvardintų priemonių neturite, prieš lipdamos į sūrų jūros ar chloruotą baseino vandenį, sušlapinkite plaukus gėlu vandeniu - taip jie mažiau prisigers kenksmingo vandens.

• Išsiaiškinkite, ar vanduo, kurį naudojate plaukams plauti, yra kenksmingas. Jei jis kenksmingas, pasinaudokite filtrais, kurie gali sumažinti chloro, kalcio ar bet kokių kitų chemikalų kiekį vandenyje.

Plaukų plovimas ir džiovinimas

Plovimo ir džiovinimo procedūros gali padaryti daug žalos plaukams, tačiau žinodama tam tikrus dalykus, jūs galite žymiai sumažinti žalą, kurią padarote savo plaukams. Štai ką turite visada prisiminti:

• Šampūnas ir kondicionierius, kuriuos naudojate, turi būti tinkami jūsų plaukų tipui. Nėra universalių produktų. Tiesiog pamėginkite paeksperimentuoti, kad sužinotumėte, kokie geriausiai jums tinka.

• Plaudama plaukus, šampūno tepkite tik ant galvos odos. Kai skalausite plaukus, šampūnas pasieks ir plaukų galiukus bei nuplaus juos. Tačiau kondicionierių turite tepti ant plaukų, o ne ant galvos odos, kitaip plaukai gali atrodyti tarsi riebaluoti ir prarasti purumą. Nepamirškite išskalauti plaukų su vėsiu ar drungnu vandeniu, nes tai padės išlaikyti jūsų plaukų drėgmę.

• Reguliariai naudokite maitinamąsias kaukes. Kartą ar du per mėnesį turite palepinti plaukus.

• Švelniai džiovinkite plaukus. Trinti plaukus rankšluosčiu, kad jie išdžiūtų, yra tikrai bloga mintis. Geriau švelniai juos spustelėkite rankšluosčiu. Jei turite užtektinai laiko, tegul jūsų plaukai išdžiūsta natūraliai.

Plaukų šukavimas

Niekas nesiginčys, kad plaukų šukavimas yra labai svarbus. Tačiau tik nedaugelis žino, kaip tai daryti, kad pridarytumėte kuo mažiau žalos plaukams. Plaukų galiukai yra labai trapūs, tad jei juos šukuojate per dažnai ir neteisingai, taip galite padaryti nemažai žalos.
Tad ką turite žinoti? Pirmiausia, įsigykite geras šukas ar šepetį. Jie turi būti pagaminti iš natūralių medžiagų, kad išvengtumėte plaukų įsielektrinimo, ir jie turi būti pakankamai švelnus, kad nepažeistumėte plauko.

• Nešukuokite per daug, nes tai paskatina atsirasti išsišakojusius plaukų galiukus labiau, nei bet kokie kiti jūsų atliekami veiksmai.

• Pasistenkite nešiaušti arba nešukuoti plaukų priešinga kryptimi, nes tai darydama jūs pakeliate plauko folikulą, o vėl šukuodama tą pačią vietą jūs tiesiog juos išraunate.

• Švelniai šukuokite plaukus. Pradėkite nuo galiukų ir po truputį kilkite aukštyn. Jei aptinkate susivėlusius plaukus, neplėškite šukų arba neskubėkite jų iššukuoti. Tiesiog sustokite ir išnarpliokite juos su pirštais. Kai kaltūno nebeliks, šukuokite plaukus toliau.

• Rinkitės plaukams nekenkiančius aksesuarus, tokius, kurie yra glotnūs ir be metalinių detalių.