Man atvykus, ji ką tik iš orkaitės buvo ištraukusi nuostabiausią pasaulyje obuolių pyragą.

Žinoma, tai supratau tik tuomet, kai gabalas pyrago atsidūrė mano burnoj. O paskui jau negalėjau susilaikyti. Draugė tik žybčiojo akimis ir kartojo: „Dar atpjauti?"

O obuolių pyragas visuomet man buvo jaukių namų simbolis. Surengsiu mažytę šventę sau, todėl siūlau tai padaryti ir jums.

Reikės:
1 kg obuolių,
100 g sviesto ar margarino,
4 kiaušinių,
1,5 stiklinės cukraus,
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės bulvių krakmolo,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
2 pakelių vanilinio pudingo,
1 l pieno.

Gaminimas. Paruoškite tešlą. Margariną ar sviestą ištrinkite su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėkite miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišykite išplaktus iki standumo baltymus.

Išvirkite pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.

Obuolius nulupkite ir sutarkuokite su burokine tarka. Kepimo formą ištepkite margarinu ar sviestu bei pabarstykite džiūvėsėliais. Dėkite 3 ketvirtadalius tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepkite 50 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje Iškepus pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!