Mados namų „DKNY“ 2014 m. šiltojo sezono kolekcijos modeliams įvaizdį kūrusi makiažo meistrė Charlotte Willer siūlo pavasarį nebijoti tendencingų oranžinių lūpų. Kad tokios spalvos lūpos neatrodytų pernelyg iššaukiančiai, ji pataria oranžinę maišyti su raudona. Nudažykite lūpas raudonu pieštuku, o ant viršaus tepkite oranžinius lūpų dažus, taip sukursite madingą raudonųjų apelsinų atspalvį. Priglauskite servetėlę, kad lūpos įgautų švelnų matinį efektą.

Jei ryškinate lūpas, akis dažykite neutraliai: vokus paryškinkite rusvais šešėliais, nudažykite tušu blakstienas, sušukuokite antakius.

"DKNY"

Su dizainere Diane Von Furstenberg bendradarbiaujantis vizažistas Jamesas Kaliardosas sako, kad pavasarėjant itin svarbu pasirūpinti veidu, šįmet madinga bus švytinti tarytum po atostogų pailsėjusi oda. Tokį efektą nesunku sukurti makiažo priemonėmis. Visų pirma, veidą patepkite drėkinamuoju kremu, zonai aplink akis naudokite specialų paakiams skirtą kremą, jis energizuos odą, žvilgsnis atrodys gaivesnis.

Kad oda neatrodytų apsunkusi, naudokite ne makiažo pagrindą, o odai atspalvį suteikiantį ir trūkumus maskuojantį BB kremą. Paakius, kaktą, priekinę nosies dalį ir smakrą patepkite maskavimo priemone, atspindinčia šviesą, kad veidas įgautų gyvumo ir natūralaus spindesio. Kai baigsite modeliuoti veidą, makiažą užfiksuokite lengva biria pudra be atspalvio.

Paryškinkite antakius, rusvais ar auksiniais šešėliais pabrėžkite akis, nudažykite blakstienas. Skruostikaulius akcentuokite bronzatu, o lūpas patepkite natūralaus atspalvio dažais ir blizgiu. Toks makiažas veidui suteiks šilumos, atrodysite pailsėjusi ir jaunesnė.

"Diane Von Furstenberg"

Drąsi šio sezono naujiena – pastelinių spalvų vokų šešėliai. Ypač madingi rausvi ir švelnūs alyvų atspalviai, būtent tokius mados namams „Burberry“ pasiūlė makiažo meistrė Wendy Rowe. 2014 m. pavasario ir vasaros kolekciją pristačiusios manekenės atrodė itin gaiviai ir romantiškai. Jų įvaizdį nesunkiai galite susikurti ir jūs.

Tereikia akių vokus paryškinti šviesiai rausvais šešėliais, skruostams suteikti gyvumo rožių atspalvio skaistalais, o lūpoms – kreminiu rausvai violetiniu lūpdažiu. Toks svajingas makiažastinka ir tamsiaplaukėms, ir šviesiaplaukėms.

"Burberry"

Pavasario akcentas yra ir ryškiu kontūru apvestos akys. Siūlomi įvairūs grafiški variantai, tačiau vienas patraukliausių – mados namų „Stella McCartney“ pristatytas įvaizdis. Jį sukūrė garsi vizažistė Pat McGrath. Pat siūlo grafiškas akis derinti su natūraliai ir gaiviai atrodančiu makiažu. Ji rekomenduoja akis apvesti tamsiai rudu kontūru, išraiškingai prailginti viršutinę blakstienų augimo liniją. Tokiam akių makiažui kurti labiausiai tinka markerio tipo akių kontūras, juo nubrėšite tikslią liniją, kontūras greitai išdžius ir neatsispaus.

Taip pat galite naudoti ir šokolado spalvos pieštuką, tuomet linija bus minkštesnė, atrodys natūraliau. Prie grafiško akių makiažo tiks šviesios bijūnų atspalvio lūpos ir rausvi skaistalai.

"Stella McCartney"