Kirpčiukai

Nusikirpti kirpčiukus verta, nes šie akcentuoja akis, išryškina veido bruožus. Žinoma, kirpčiukai tinka ne visoms, tačiau jie gali akimirksniu suteikti jaunatviškumo ir valiūkiškumo, be to, tai vienas greičiausių būdų, kaip atnaujinti įvaizdį. Apskritaveidėms rekomenduojami tiesūs kirpčiukai, o kitoms – nuožulnus kirpimas arba link šonų ilgėjantys kirpčiukai (kaip aktorės Jessicos Biel, nuotr. apačioje). Kirpčiukai itin gražiai atrodo prie ilgų, siekiančių žemiau pečių, plaukų.

Jessica Biel, AFP ir AP/Scanpix nuotr.

Iškarpyti sluoksniai

30-ies norisi, kad šukuosena būtų moteriška, bet ne per daug įpareigojanti ar iššaukianti. Stilistai neretai rekomenduoja išryškinti natūralų plaukų grožį: šiek tiek paryškinti natūralią spalvą, plaukus iškarpyti sluoksniais. Tokia šukuosena tiks ir turinčioms banguotus, ir tiesius plaukus, taip pat įvairioms veido formoms. Kad plaukai atrodytų gyvybingesni, gražiau kristų, patariama iškarpyti sruogas žemiau smakro.

Zoe Saldana, Sipa Press, AFP/Scanpix nuotr.

Vidutinio ilgio šukuosena

Vidutinio ilgio šukuosenos atrodo profesionaliai, tačiau pakankamai moteriškai. Jei jūsų veidas apvalus arba širdelės formos, tiks vienodo ilgio kirpimas. Jei veidas labiau primena kvadratą arba ovalą, paprašykite kirpėjo, kad šukuoseną iškarpytų sluoksniais, įrėmintų veidą, tuomet išryškės bruožai, skruostikauliai. Toms, kurios turi storus ar linkusius pūstis plaukus, vertėtų paprašyti, kad plaukai būtų iškarpyti galuose, tuomet išvengsite šalmo efekto. Vidutinio ilgio šukuoseną galite akimirksniu paversti vakarine, tereikia idealiai ištiesinti plaukus.

Olivia Munn, AFP/Scanpix nuotr.

Bob stiliaus kirpimas

Bob kirpimas – šaunus būdas pakeisti įvaizdį. Gale trumpesni, o priekyje ilgesni plaukai išryškina veido bruožus, atveria kaklą, tad pabrėžia ir jūsų moteriškumą. Šiuo metu toks kirpimas itin rekomenduojamas turinčioms besiraitančius plaukus, jis išryškina natūralią plaukų tekstūrą, atrodo žaismingai, bet kartu ir subtiliai. Garbanėms bob šukuoseną nesunku prižiūrėti, tereikia ištrinkus galvą plaukus keletą minučių padžiovinti džiovintuvu, o tuomet jiems leisti natūraliai išdžiūti. Galite kelias sruogas susegti ties šonu, tai atidengs veidą, suteiks jaunatviškumo.

Michelle Dockery, AFP/Scanpix nuotr.

Trumpas kirpimas

Nuolat skubančioms verta apsvarstyti galimybę nusikirpti trumpai. Pastaruoju metu trumputis pixie kirpimas yra vienas madingiausių. Trumpai nukirpti plaukai greitai džiūsta, juos nesunku suformuoti. Dažna moteris mano, jog tokia šukuosena atrodo pernelyg vyriškai, tačiau viskas priklauso nuo kirpimo. Trisdešimtmetėms ir vyresnėms rekomenduojama ne iššaukianti, o švelniais sluoksniais iškarpyta šukuosena su per šoną nubrauktais kirpčiukais, kurie akcentuoja žvilgsnį.

Anne Hathaway, AFP/Scanpix nuotr.