Jūsų pasirinkta „Facebook" profilio nuotrauka yra labai svarbi. Tai pirmasis vaizdas, kurį pamatys jūsų seni mokyklos ar studijų laikų draugai, pavydūs buvusieji ir jūsų tėvų draugai, jei bandys jus susirasti.
Nors žmonės galvoja, kad nuotrauka yra tik paveikslėlis, tačiau jis gali apie jus pateikti tokios informacijos, kokios galbūt net nenorite viešinti.

Pateikiame 10 populiariausių profilio nuotraukos kategorijų ir galimą potekstę. Siūlome pažiūrėti į tai ne linksmai, o LABAI LINKSMAI :)

PORTRETAS
Vaizdas: Aiški asmens nuotrauka nuo galvos iki krūtinės (ar liemens); aiškiai matomas visas veidas.
Ką ji sako? Esate normalus, puikiai bendraujantis suaugęs žmogus, kuris yra patenkintas savo išvaizda. Iš esmės, jūs esate nuobodoka. Jei segate prie anketos tik savo veidą (gali būti ir reklaminė nuotrauka), esate savimyla karjeristė. Autoportretas reiškia, kad esate šiek tiek erzinanti aplinkinius asmenybė. Jei nuotraukoje jūs su maudymosi kostiumėliu, ko gero, esate aistringa ir nepasitikinti savimi moteris.

SILUETAS TOLYJE
Vaizdas: Asmuo nuotraukoje yra taip toli, kad negalite įžiūrėti jokių jo veido bruožų ar išvaizdos detalių.
Ką ji sako? Jūs esate privatus asmuo, kuris nenori, kad bet koks senas žioplys žinotų, kaip atrodote. Greičiausiai esate šiek tiek drovi ir santūri, kol žmonės jūsų nepažįsta. Arba jūs tiesiog pastorėjote, pasidarėte nevykusią plastinę operaciją ir nenorite, kad merginos iš mokyklos apie tai sužinotų.

DALIS VEIDO
Vaizdas: Nuotraukoje matyti tik dalis asmens veido ar kūno.
Ką ji sako? Iš vienos pusės signalizuojate, kad nenorite būti atpažinta „Facebook", tačiau iš tiesų to trokštate, tik meniškai slepiate. Būdama jaunesnė, galėjote turėti tam tikrą trūkumą (prastas regėjimas, spuogai, mikčiojimas) ir dar neatsigavote nuo patyčių. Dabar esate tokia asmenybė, kuri vakarėliuose stypso viena ne todėl, kad yra kukli, bet todėl, kad pabendravę su jumis, žmonės susierzina.

SENA NUOTRAUKA
Vaizdas: Asmens vaikystės arba mokyklos laikų nuotrauka. Taip pat caro maro laikų nuotrauka, kai jūs nepozuojate, o esate užklupta netyčia.
Ką ji sako? Esate žmogus, galvojantis, kad viskas, kas buvo praeityje, yra geriau nei dabar. Jūs tebeklausote tos pačios muzikos, tebedėvite tuos pačius drabužius ir jums patinka tie patys dalykai, kurie jus žavėjo mokykloje/universitete. Greičiausiai jūs niekada nepasikeisite. Ir gyvenime kažin ar ko pasieksite, nes mintimis jūs esate praeityje.

GYVŪNĖLIŲ ŠOU
Vaizdas: Asmens gyvūno nuotrauka, kurioje paprastai paties asmens nėra.
Ką ji sako? Priklauso nuo to, koks tai gyvūnas. Katė: esate moteris, neturinti vaikino. Šuo: esate gėjus, neturintis vaikino. Gyvatė: esate paauglys berniukas arba sunkiojo metalo mėgėjas. Vienaragis: esate nuostabus. Triušis: kas laiko triušius? Jūs keistuolis!

ŠEIMOS NUOTRAUKA
Vaizdas: Asmens vaiko (kūdikio) nuotrauka, kurioje paties asmens nėra.
Ką ji sako? Vienintelis dalykas, kurio pasiekėte savo gyvenime, yra šis vaikas. Jūs buvote smagi ir nuostabi moteris, turėjote begalę draugų, tačiau dabar galite kalbėti tik apie žaisliukus, gamtinius reikaliukus ant puoduko ir teletabius. Tačiau nepergyvenkite, būti mama yra pats svarbiausias darbas. Tikrai.

VESTUVIŲ AKIMIRKA
Vaizdas: Nuotraukoje - du laimingi žmonės laimingiausią jų gyvenimo dieną. Apranga ir vieta - nesvarbu.
Ką ji sako? Jūs norite, kad visi galvotų, jog suaugote. Jūs susitvarkėte ramų ir normalų gyvenimą, kuriame dažnai sukasi televizijos serialas „Šeimos bičas" („Family Guy"). Jūs nebe žaidėja ir daugiau nebeištvirkaujate - juk jūs ištekėjusi! Be to, esate paskendusi šeiminiuose santykiuose, ryšio su draugais beveik nepalaikote. Ko gero, per daug pinigų išleidote vestuvių ceremonijai, ir jūsų anyta jūsų nekenčia.

POPKULTŪROS ATSPINDYS
Vaizdas: Tokių nuotraukų būna begalė: pramanytas personažas, koncerto ar filmo plakatas, knygos viršelis, realybės šou žvaigždė, muzikinis numeris ar įžymybė. Iš esmės nuotraukoje yra kas nors, tik ne jūs.
Ką ji sako? Jūs pati nesate asmenybė. Save (ir kitus) apibrėžiate pagal jų mėgstamas pramogas, nepriklausomai, ar tai yra televizija, muzika, mokslinė fantastika ar literatūra. Kalbėtis su jumis - tolygu skaityti filmų citatų sąrašą iš IMDb internetinio puslapio. Jūs žinote begalę nereikalingų dalykų apie mėgstamus personažus, turite mažiausiai dvejus marškinėlius su kvailais šūkiais.

MENO KŪRINYS
Vaizdas: Nuotrauka turėtų atrodyti meniška, tačiau tokia nėra. Joje gali būti tas asmuo arba ne. Dažniausiai tai juoda ir balta nuotrauka.
Ką ji sako? Pranešate žmonėms, kad esate aktorė, rašytoja, fotografė ar menininkė, tačiau iš tiesų jūs esate padavėja, tinklaraščio kūrėja, barmenė, auklė ar panašiai. Greičiausiai niekada per metus neuždirbsite daugiau nei kažkada mokėjote už lankytą menų mokyklą.

VAKARĖLIO KADRAS
Vaizdas: Asmuo šioje nuotraukoje dažnai būna ne vienas, o su vakarėlio draugais. Jis gali laikyti taurę gėrimo, gerti iš jos, rūkyti kaljaną, laikyti suktinę, žaisti „butelį", šokti, maivytis.
Ką ji sako? Jūs esate jauna ir kvaila, ir jus atleis mažiausiai iš vieno darbo už tai, ką parašysite „Facebook". Jūs jautriai reaguojate į bendraamžių spaudimą: per pastaruosius metus mažiausiai tris kartus pasinaudojote tualetu, kad jame paliktumėte pro burną išėjusį skrandžio turinį. Vieną dieną jūs gailėsitės, kad pasirinkote šią nuotrauką savo profiliui ir pakeisite ją savo vestuvine, o vėliau - savo vaikų nuotraukomis.