Daugelis mano, kad plaukų slinkimas gali tapti tragedija tik moterims, kai tuo tarpu vyrai lengvai susitaiko su šia nemalonia problema. Neseniai buvo atlikta apklausa, bandant išsiaiškinti kaipgi iš tiesų vyrai išgyvena plikimo procesą.

Jungtinėje Karalystėje atlikus apklausą, buvo nustatytos pagrindinės, su senėjimo procesu susijusios vyrų baimės. Iš viso apklausoje dalyvavo 2 tūkstančiai stipriosios lyties dalyvių.

Net 94 % respondentų teigė, kad juos labai neramina plaukų slinkimas, o štai impotencijos baimę, kaip pagrindinį savo rūpestį, įvardijo – 89 % vyrų.

Apie 60 % apklaustųjų teigė, jog bijo netekti dantų, dar keli iš apklaustųjų bijo netekti klausos, o 24 % nerimauja dėl ypatingai senatvėje pasireiškiančio blogo burnos kvapo. Nutukimas šalia kitų baimės faktorių, sudaro 64 % visų apklaustųjų. Pražilti bijo trys ketvirtadaliai apklausos dalyvių, o 45 % vyrų pripažino, jog senatvėje labai nenori nešioti didelių akinių storais stiklais, rašo Likar.info.

,,Plikimas labai trikdo vyrą. Plikės praktiškai neįmanoma paslėpti, skirtingai nei pražilusių plaukų ar alaus pilvo, todėl aplinkiniai neretai pašiepia tokią problemą turinčius vyrus bei ,,skaldo“ apie juos anekdotus,“ – sako psichoterapeutas Tonis Makenzis).

,,Žmonės mano, kad anekdotai, kurių pajuokos objektas yra nuplikimas, turėtų būti priimami su humoru, o ne kaip įžeidimas. Vis dėlto, pernelyg dažnai koneveikiant žmogų tokiais juokeliais, galima užgauti jo savigarbą, kas vėliau gali neigiamai paveikti tiek fizinę, tiek psichologinę to žmogaus būseną,“ – padarė išvadą ekspertas.