Sausa, pleiskanojanti veido oda atrodo nepatraukliai, o ką jau kalbėti apie patiriamą diskomfortą. Nualintam veidui pasigamink naminę veido kaukę iš labai paprastų, bet vertingų ingredientų.
Joms paruošti prireiks vos kelių produktų, kuriuos rasite kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje ar namuose. Naminės kaukės padės jūsų pavargusiai odai pailsėti nuo cheminių medžiagų, kurių gausu įvairiuose kremuose, ir atstatys veido skaistumą.

Štai 3 paprastai paruošiamos, stebuklus darančios kaukės sausai odai:

AVOKADŲ kaukė

Reikės:
pusės labai gerai prinokusio,
minkšto avokado,
2 šaukštų medaus.

Paruošimas ir naudojimas. Dubenėlyje šaukštu sutrinkite avokadą ir sumaišykite su medumi. Jei medus kietas, 15 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Paruoštą masę tempkite ant veido, palaikykite 10 minučių ir nuplaukite drungnu vandeniu.

KIAUŠINIŲ kaukė

Reikės:
1 kiaušinio,
1 šaukštelio migdolų aliejaus.

Paruošimas ir naudojimas. Dubenyje kruopščiai sumaišykite kiaušinį ir migdolų aliejų. Plakite saikingai, kad masė neužputotų. Šią skystą masę tolygiai tepkite ant veido ir palaikykite 10-15 minučių. Kaukę nuplaukite vėsiu vandeniu.

BANANŲ kaukė

Reikės:
1 banano,
1 šaukštelio medaus,
2 šaukštelių natūralaus jogurto (kuo riebesnis, tuo geriau).

Paruošimas ir naudojimas. Sutrinkite bananą ir maišykite su medumi bei jogurtu. Tolygiai padenkite veidą gauta mase ir laikykite ją ant veido, kol ji visiškai išdžius. Išsausėjusią kaukę nuo veido nuvalykite drėgna skepetaite.