1. Balta suknelė – šaltojo sezono hitas. Galbūt dažnam ji asocijuojasi su vasara, tačiau šią žiemą baltas sukneles demonstruoja daugybė Holivudo stileivų. Jauki iš baltų siūlų megzta suknelė puikiai tiks laisvalaikiui, o konstruktyvesnė, siūta iš standesnio audinio – darbui. Šįmet balkšvų atspalvių deriniai ypač madingi, tad nebijokite derinti skirtingų šviesių spalvų: smėlio, kreminės, pieno baltumo ar balintos kavos.

Gwyneth Paltrow, Olivia Munn, Sienna Miller. AFP, AP, Sipa Press/Scanpix nuotr.

2. Blizgesys madingas ir praūžus šventėms. Žvilgančio audinio suknelė, sijonas ar palaidinė pravers netikėtai gavus pakvietimą į vakarėlį. Prie blizgaus paviršiaus drabužių vilkėkite paprastus: kasdienius marškinėlius, juodą klasikinį švarką, baltus marškinius ir t.t. – atrodysite subtiliai ir puošniai. Parduotuvėse pasidairykite ir blizgių aksesuarų: delninių, batelių, metalinio kaklo papuošalo ar platesnės apyrankės.

Doutzen Kroes, Olga Kurylenko, Emmy Rossum. AP, SIPA, Sipa Press/Scanpix nuotr.

3. Dryžuotų sijonų netrūko rudens ir žiemos kolekcijose, juos pasiūlė mados namai „Burberry“, „Dior“, „Prada“, „Diesel“, „Jill Stuart“, „Manish Arora“ ir galybė kitų. Dryžiais marginti sijonai tiks įvairių figūrų moterims. Jei klubai siauri, rinkitės horizontalias linijas ir pieštuko silueto sijoną, jei platesni – įstrižas ar vetikalias ir platėjantį arba tiesų sijoną.

Liv Tyler, Naomie Harris, Nicky Hilton. SIPA, AFP/Scanpix nuotr.

4. Mėlyna detalė – 2014 metų akcentas, juk ką tik prasidėjo mėlynojo arklio metai. Išpardavimų metu ieškokite sodrios ultramarinų, žalsvesnės ar tamsiai mėlynos spalvos. Vienas madingiausių spalvinių derinių šią žiemą – mėlyna ir juoda.

Petra Nemcova, Yasmin le Bon, Freida Pinto. Reuters, Mawrixonline, SIPA/Scanpix nuotr.

5. Juodai baltai marginti drabužiai vyrauja ir žiemos, ir pavasario bei vasaros kolekcijose. Dizaineriai išsiilgo klasikos, tačiau šiam spalviniui deriniui suteikė modernumo, drabužius išmargindami langeliais, gėlėmis, „vištų pėdelėmis“, dryžiais, simetriškais ar ritmiškai pasikartojančiais ornamentais. Jei norite neatsilikti nuo mados vėjų, nebijokite derinti skirtingų raštų juodai baltų drabužių.

Blake Lively, Katy Perry, Olivia Palermo. Sipa Press, SIPA/Scanpix nuotr.