Spalviniai blokai

Nori, kad aplinkiniai pagirtų dėl sulieknėjusios figūros? Nė nedvejodama įsigyk iš spalvinių blokų sudėliotą suknelę. Tokios dažnai siuvamos iš 2-jų spalvų audinio, šviesesnis būna ties suknelės viduriu, tamsesnis iš šonų (arba atvirkščiai). Toks spalvų išdėliojimas vizualiai siaurina figūrą.

Jei spalviniai blokai išdėlioti ne tiesiai, o S linija, jie sukurs liaunesnio liemens iliuziją, tai itin aktualu obuolio figūros moterims. Taip pat liemuo atrodys išraiškingiau, jei dvispalvė suknelė turės peplumą (pridedamą sijonėlį), toks akcentas sukurs moteriškesnes linijas.

Alicia Keys, Sophie Nelisse, Sandra Bullock. Reuters, AP, AFP/Scanpix nuotr.

Oprah Winfrey, "Marina Rinaldi" modelis, Queen Latifah. Sipa Press, AP/Scanpix ir gamintojo nuotr.

"Marina Rinaldi" ir "Hugo Boss" modeliai, gamintojų nuotr.

Kartais suknelės pasiūtos taip, kad viršuje vyrautų šviesios spalvos, platinančios pečius, tuomet klubai atrodo siauresni. Spalvinių blokų tendencija taikoma ne tik kasdienėms, kokteilinėms, bet ir ilgoms vakarinėms suknioms. Pastarosios vis labiau populiarėja tarp pramogų pasaulio žvaigždžių.

Michelle Jenner, Allison Williams, "Marina Rinaldi" modelis. Sipa Press/Scanpix ir gamintojo nuotr.

Kristen Wiig, Zoe Saldana, Moon Jung-Hee. Sipa Press, SIPA/Scanpix, Mavrixonline nuotr.

Optinės raštų iliuzijos

Grafiniais raštais margintos suknelės – dar vienas būdas atrodyti liekniau. Ypač liaunina įstrižos ir vertikalios linijos, dėl kurių figūra atrodo siauresnė. Dizaineriai sumaniai naudoja raštus: ties vietomis, kur moterys norėtų atrodyti plonesnės, raštai yra smulkinami, priešingose – stambinami. Dažnai ant šviesesnio audinio tam tikra tvarka išdėliotos tamsesnės linijos (kartais ant tamsesnio – šviesios) sukuria naują lieknesnį siluetą, kurį akys pagauna greičiau nei tikrąsias formas.

"Herve Leger" ir "Hugo Boss" modeliai, gamintojų nuotr.

Melita Toscan, Cara Santana, Nicki Minaj. AFP ir AP/Scanpix nuotr.

Draperijos

Draperijos, panašiai kaip ir raštai, siaurina siluetą. Draperijas sudaro vertikalios arba diagonalios klostės, jos puikiai maskuoja atsikišusį pilvuką, taip pat platesnius klubus. Dažniausiai drapiruojamos būna kasdienės trikotažinės suknelės arba prabangesnių audinių (pavyzdžiui, šilko) kokteilinės. Jei dar neturi suknelės, tinkamos šventėms, atkreipk dėmesį būtent į šias, jos atrodo itin elegantiškai.

"Marina Rinaldi" modeliai ir Jamie Chung. AFP/Scanpix ir gamintojo nuotr.

Figūrą formuojantis audinys

Prieš kurį laiką Holivude dažna garsenybė vilkėdavo figūrą formuojančio audinio suknelę. Šiandien tokiomis garsėja mados namai „Herve Leger“, jie tamprų audinį derina su optiniais raštais. Lyg antra oda priglundančios suknelės akivaizdžiai susiaurina figūrą. Aptempta suknelė gali paplokštinti pilvuką, susiaurinti klubus, tačiau ypač išraiškingų formų moterims jų vilkėti nepatariama.

Jennifer Love Hewitt, Fergie, Petra Nemcova. Mavrixonline, AFP/Scanpix nuotr.