Siūlom pažiūrėti į žiemos pramogas bei siūlomas išmones linksmai. Pasnigo? Besmegenio lipdymas ir mėtymasis sniego gniūžtėmis – tai tik dalis iš privalomosios slaptosios vaikų žiemos žaidynių (ne olimpinių) programos.

Jaunos mamos, perskaičiusios šį sąrašą, galbūt susiims už galvos ir dejuos, kad tai nesąmonė, iškrypimas ir vaiko nepriežiūra, akiplėšiškumas. Tačiau bent kiek įžūlesni ir savarankiškesni vaikai yra praėję šiuos žiemos universitetus, sustiprinę savo imunitetą sukrimstų varveklių skaičiumi bei  nulaižytų nuo pirštinių snieguolių kiekiu.

Viskas praeina. vaikystė, kaip ir žiema, taip pat. Leiskime vaikams dūkti ir patys prisidėkime prie šėlionių!

Taigi, ką daryti, kad žiemą nebūtų nuobodu ir būtų, ką prisiminti?

Vaikas privalo:

1. Sužinoti, kas bus, jei liežuviu prisilies prie geležinių sūpuoklių. Greičiausiai tai neatmuš jo noro viską patyrinėti liežuviu ir paragauti. Neatmetama galimybė, jog vaikas tai pakartos dar 2-3 kartus, kad įtvirtintų žinias apie vandenį ir šaltį.

2. Susikauti su kiemo vaikais sniego gniūžtėmis. Net jei pataikys į kaktą (jis ar jam), vis tiek pasaulis nesugrius. Sniego karas – pats nekalčiausias žiemos žaidimas.

3. Padaryti su visa šeima sniego angelus. Įtraukti kuo daugiau žmonių, kad šie atsigulę ant sniego mojuotų rankomis ir kojomis. O kur dar pastangos gražiai atsistoti ir nesugadinti kūrinio...

4. Įsigudrinti tėvų prašyti ir tikėtis dovanų ne tik per Kalėdas, bet ir Naujuosius metus, Tris Karalius, eglutės nupuošimo proga ir pan.

5. Iškaulyti iš tėvų paskutinės mados rogutes, tačiau visai netikėtai atrasti, kad skrieti nuo kalno ant kartono lakšto ar celofano gabalo yra nepalyginamai geriau ir smagiau. Bet užtat koks malonumas dovanoti!

6. Sučiulpti porą varveklių. Gal netgi susirgti angina, tačiau padaryti išvadą: varveklius, kaip ir šokoladą, geriau krimsti vienumoje, kai niekas nemato.

7. Sugadinti nepriekaištingą kombinezonų gamintojų reputaciją ir grįžti namo su didžiule skyle kombinezono sėdynėje.

8. Vilnonį megztinį vilktis taip nenoriai, lyg jis būtų išteptas mėšlu.

9. Išmokti išraiškingai atsisakyti ir atmesti dvigubas kelnes, kumštines pirštines ir visokius golfus. Kaip galima normaliai judėti, kai atrodai lyg sniego žmogus!

10. Kai mama vis prašys tėčio nupuošti ir išnešti eglutę, palaikyti vyriškąją šeimos pusę šūkiu: „Niekada ir nė už ką!“.

11. Išvilioti visą šeimą į lauką lipdyti besmegenio. Po 10-ties minučių atsisakyti idėjos nulipdyti visą besmegenių šeimyną.

12. Pamesti 3 poras pirštinių, 2 šalikus, nutraukti kepurės raštelius.

13. Prognozuojamu plikledžiu džiaugtis taip, lyg rytoj būtų paskelbę šokoladinių saldainių lietų.

14. Suplanuotų tėvų atostogų į šiltus kraštus išvakarėse staiga susirgti ir leisti jiems suprasti, kad šiemet palmių nebus, tik baltas (pilkas) lietuviškas sniegas.

15. Prisižiūrėjus televizoriaus, ruoštis šokėjo ant ledo karjerai. Pačiūžas išbandyti čia pat, ant namų parketo.

16. Papuošti langą spalvotomis karpytomis snaigėmis. Kad jos džiugintų ilgiau, priklijuoti superklijais.

17. Tempti rogutes per asfaltą ir nekreipti dėmesio, kaip džeržgia ne tik geležis, bet ir tėvų dantys.

18. Priversti mamą atidaryti konservuotų pomidorų stiklainį (vasarą dirbo mama), o išsitraukus mažiausią daržovę, perkrimsti, susiraukusiu veidu pasakyti „Fui, neskanu“ ir nuspūdinti į savo kambarį.

19. Ant autobuso apšalusio lango palikti pėdutę, padarytą iš rankų antspaudo.

20. Laižyti lango stiklą ir svajingai žvelgti į sūpuokles, pasižadant pasiduoti pagundai pakartoti liežuvio ir geležies eksperimentą. Taip, taip, 4 kartą!

P.S. Dėl smagybių programos pasitarkite su gydytoju, vaistininku ir savo sveiku protu :)