Neonas. Metas pamiršti nykias ir blankias spalvas, jei nori būti pastebėta – šviesk! Kaip atšvaitas. Fluorescentinė geltona ar oranžinė puikiai tiks. Jei neoninį ansamblį papildysi ir derančiais aksesuarais, dėmesys garantuotas. Vis dėlto, jei toks įvaizdis verčia prisimerkti, galbūt pakaks tik ryškių batelių.

J. Statkevičiaus modeliai, K. Čachovskio nuotr.

Japoniško stiliaus skėtis. Praktiškas ir stilingas aksesuaras, kurį ne kartą yra demonstravusi atlikėja Katy Perry. Neseniai įvykusiuose Amerikos muzikos apdovanojimuose K. Perry įvaizdį vėl įkvėpė Rytai, scenoje ji pasirodė ant peties sukdama japonišką skėtuką.

J. Statkevičiaus modelis (k.), atlikėja K. Perry (d.). K. Čachovskio ir "Scanpix" nuotr.

Raudoni aksesuarai. Tai gali būti rankinė, laikrodis, dirželis, bateliai ar kitas žvilgsnius traukiantis akcentas. Raudona spalva leis pasijusti modernia šių dienų geiša – tokia, kokios žingsniavo J. Statkevičiaus podiumu. Vis dėlto madistėms siūlytom raudonus manolus, legendiniai „Manolo Blahnik“ aukštakulniai – must have.

J. Statkevičiaus modeliai. T. Vinickio ir K. Čachovskio nuotr.

Moteriškas kelnių kostiumas. Nuo šiol be jo elegantiškos damos nė iš vietos. Galbūt toks kostiumas puikiai tiktų šventiniam vakarėlių maratonui, kuris nenumaldomai artėja. Tai kur kas praktiškiau už madingąjį kombinezoną, bet originaliau už mažą juodą suknelę.

J. Statkevičiaus modelis, K. Čachovskio nuotr.

Vardinė kuprinė. Tokią siūlo ne tik Juozas Statkevičius, bet ir „Chanel“, „Versace“, „Ralph Lauren“, „Celine“, „Emilio Pucci“ bei galybė kitų mados grandų. Greičiausiai atėjo laikas madą derinti su patogumu. Šilko siūlais puošta „J.S.“ kuprinė būtų ne nuodėmė ir vakarėlyje!

J. Statkevičiaus modelis. K. Čachovskio nuotr.

O. Pikul suknelė. Ar bent jau jos suknelės pusseserė – trumputė, pūsta ir žavi, panaši į tą, kurią modeliuotojas J. Statkevičius sukūrė O. Pikul vestuvėms. Tik šį kartą išsiversime be vestuvinių atributų. Pakaks dirželio-kaspinėlio ir marškinių rankogalius primenančių riešinių. Juk mažiau yra daugiau!

O. Pikul vestuvių dieną su tėčiu Sergejumi (k.), J. Statkevičiaus modelis (d.), J. Baliutavičiaus ir K. Čachovskio nuotr.

Imperatoriškas rūbas. Tai karališkas ansamblis, bet kurią pelenę paversiantis tikra princese. Galbūt stilingoji Kembridžo hercogienė Catherine renkasi kuklesnius vakaro apdarus, tačiau nė neabejojame, kad ir ji neatsispirtų tokiai prabangai

J. Statkevičiaus modelis. T. Vinickio nuotr.

Dramatiška suknia. Ypatinga balta suknelė – J. Statkevičiaus kolekcijos finalinis akcentas. Šį kartą Rytų Azijos įkvėptą suknią demonstravo gražuolė Edita Vilkevičiūtė, tad kaip  galima jos nenorėti? Sunku atitraukti žvilgsnius nuo tokio apdaro, iš po balto apsiausto šviečiantis kraujo raudonumo pamušalas hipnotizuoja, į bažnyčia gan drąsu, bet egzotiškoms vestuvėms – pats tas.

E. Vilkevičiūtė vilki J. Statkevičiaus modelį. K. Čachovskio nuotr.

Rimtas vyras. Pora kaip tvora tik tada, kai vyras šalia, tad jei nusprendėm į spintą priimti vestuvinę suknelę, reikėtų rasti ir jaunikį. Ekstravagantiškai nuotakai puikiai tiks solidus džentelmenas raudonais bateliais ir raštuotu kostiumu. Akivaizdu, toks silpnumo akimirką ir už rankos palaikys, ir per tiltą nė nemirktelėjęs perneš.

J. Statkevičiaus modelis. K. Čachovskio nuotr.

K.Čachovskio, J. Baliutavičiaus, Scanpix nuotr.