Raudona spalva provokuoja ir vilioja, gundo, atkreipia dėmesį ir kuria jūsų įvaizdį bei išreiškia norus. Galite atrodyti kaip aistringa dama, o galite panėšėti į naktinę plaštakę.

Taigi smulkiau apie raudoną lūpdažį – paskutinių sezonų grožio hitą.

PLAUKŲ SPALVA

Pagrindinis kriterijus, renkantis raudonos spalvos lūpdažį, yra jūsų išvaizda, o tiksliau – plaukų spalva.

Blondinės turėtų žinoti savo plaukų atspalvį – šiltas ar šaltas, nes nuo to priklauso lūpdažių spalva. Platinos ir pelenų spalvos plaukų gražuolėms, kaip Gwen Stefani, tinka klasikinis raudonis su uogų ir vyno natomis. Atsargiau derėtų elgtis su itin ryškiomis ir šiltomis spalvomis – morkų, plytų, kraujo. Tokie atspalviai nupigina įvaizdį. Išimtis – Lady Gaga, tačiau aklai mėgdžioti jos stilių gali būti rizikinga.

Blondines su rusvu ir kviečių spalvos atspalviu bei neutraliu geltonu pigmentu galima vadinti laimingosiomis, nes raudonos spalvos lūpų dažams beveik nėra jokių apribojimų. Scarlett Johansson pirmenybę teikia klasikai, sodriai ir turtingai raudonai spalvai su terakotos priemaiša. Miley Cyrus lūpos – šaltų uogos spalvų, Amber Heard renkasi šviesiai raudonus dažus.

Vakarui tiktų tamsiai raudonas (burgundiškojo vyno) blizgus, o dienai – koralų spalvos matinis lūpdažis.

Brunetėms radonas lūpdažis beveik privalomas, tačiau tamsiaplaukės – kaštoninių bei juodų plaukų moterys - turėtų būti atsargios. Pavyzdžiui, jei jūsų plaukai su aiškiu rudu atspalviu, neturėtumėte dažytis raudonu lūpdažiu su slyvų ir aviečių atspalviu (o štai švarios šios spalvos tinka). Bet ir čia gali būti išimčių. Viena tokių – Monica Bellucci, kuri dažosi raudonu slyviniu lūpdažiu. Tačiau čia reikšmės turi ir jos akių spalva. Ugninė raudona spalva (flame-red) – gana rizikingas pasirinkimas. Modelis Adriana Lima taip dažosi, tačiau įvaizdis – provokuojantis. Tuomet jau visiškai neturėtumėte ryškinti akių.

Tačiau burgundiškojo vyno natos – labai pageidaujamos (Dita von Teese), kaip ir gilūs uogų atspalviai (Rosario Dawson) ar švelniai raudoni vaisiniai (Megan Fox).

O jei norite atrodyti ypatinga bei atkreipti dėmesį, pasidažykite plytų ir morkų spalvos atspalviu (Kristen Stewart, Leighton Meester).

Ugniaplaukėms sunkiausia rinktis – gamtinis plaukų pigmentas viską gesina, nes ugniniai (ryži) plaukai yra patys kaprizingiausi, todėl teks mėginti ir žiūrėti, kaip dera. Pagrindinė taisyklė – vengti šaltų ir uogos atspalvių.

Beveik visoms ugnialaukėms tinka raudona spalva su aiškia uogine priemaiša – pasižvalgykite į Christiną Hendricks arba Jessicą Chastain. Laikykitės šiltų tonų, venkite violetinių ir vyno atspalvių. O štai Lily Cole renkasi tradicinį raudoną – rouge – atspalvį. O iš aktorės Nicole Kidman galite pasimokyti meistriškumo, tik nerizikuokite koralų ir morkų spalvomis.

Darydamos makiažą, ryškiu lūpdažiu akcentuojate lūpas. Akys tuomet turi būti ne tokios pabrėžtos: mėlynakėms tinka pilki atspalviai, o rudakėms – turtinga rudos spalvos paletė.

Šatenės laikomos bene patogiausiais modeliais raudonos spalvos lūpų dažams. Blondinėms (taip pat – kviečių geltonumo blondinėms), ugniaplaukėms, brunetėms draudžiamas morkų ir koralų atspalvis šatenėms labai tinka (Alessandra Ambrosio, Alexa Chung, Jessica Alba).

Dauguma šatenių pirmenybę teikia burgundiškojo vyno ir uogų spalvoms miksams: Angelina Jolie, Eva Mendes, Emma Watson, Laetitia Casta, Karlie Kloss, Rosie Huntington-Whiteley.

ODOS SPALVA

Raudonos spalvos lūpdažio pasirinkimui taip pat reikšmę turi odos bei akių spalva; kai atsirinkote atspalvį pagal plaukus, tada žiūrėkite, kaip jis atrodo bendrame kontekste.

Moterims, kurių oda šviesi porcelianinė, tiks matiniai tamsūs atspalviai raudonas su vyšnia, slyva. Tiks ir klasikinis raudonas, jeigu nebus morkų ir koralų atspalvio.

Jei jūsų oda švelniai rausva ar raudona, būkite dėmesinga, su šaltais ir ryškiais tonais; geriau laikykitės klasikos.

Rudos spalvos (įdegio) odai reiktų vengti šaltų tonų bei burgundiškojo vyno ar plytinių atspalvių lūpų dažų.