Jų poveikis vyrams beveik toks pat, kaip gilios suknelės iškirptės. Virpina šnerves, žadina dauginimosi instinktus ir vaizduotę, kaip toji moteris atrodytų nuoga ir... su batais.

Toks vaizdinys mūsų pasąmonėje papildytas kadrais iš 1990 metų filmo „Graži moteris“, kuriame Julios Roberts vaidinama prostitutė avi būtent tokius batus. Netgi kepurę su snapeliu buvo užsidėjusi tokią, kokią galima pamatyti 2013-2014 metų rudens ir žiemos H&M kolekcijoje.

Kuo ypatingi botfortai, kurie išvertus iš prancūzų bottes fortes reiškia „stiprūs batai“?

Jie patogūs, šilti, efektingi, tačiau verta žinoti, kad ne prie visų aprangos derinių tiks ir, aišku, ne visomis progomis. Darbe, kuris reikalauja tam tikro aprangos kodo ir tvarkos, tokie batai labai blaškytų kolegas ir būtų palaikyti netaktu – lyg atėjote po naktinio darbo į kitą darbą. Žodžiu, kad ir kaip jums tai atrodytų gražu, žiūrėkite, kur ir kaip juos avėti, ypač botfortus su aukšta pakulne.

Šie ilgaauliai tinka prie:
* trumpo sijono ar suknelės (geriau aptempto nei klostuoto ar raukto),
* tamprių ir aptemptų (skinny) džinsų,
* ilgo megztinio. Jei jis laisvesnis, batus rinkitės labiau prigludusius.

ĮSIDĖMĖTI. Jei velkatės suknelę ar megztinį, žiūrėkite, kad jis būtų kuklus, be gilių iškirpčių. Kitaip būsite kaip toji gatvės mergina iš „Gražios moters“.

Jei batai nusagstyti grandinėlėmis, kniedėmis arba yra margi, tai viršutinę dalį rinkitės vienspalvę, puoškitės mažais ir kuklesniais papuošalais.

Jei nesate labai aukšta ir liekna, tačiau mirtinai norite tokių batų, matuokitės tokius, kurių aulas virš kelių yra laisvesnis, neužspaustas. Tada kojos atrodys laibesnės, ilgesnės. Pakulnė tokiu atveju – būtina.

Jei pastebėjote iš dainininkių (Jennifer Lopez, Rita Ora, Beyonce) sceninio įvaizdžio, borfortai gali siekti pusę šlaunų. Tačiau nepatariame aklai šių garsenybių pramoginio įvaizdžio kopijoti ir nešti į gatvę. Tai skirta šou, publikai, todėl ir kūno parodoma daugiau, ir išvardintos taisyklės laužomos drąsiau (auskarai, kniedės, blizgučiai).

Siūlome pasidairyti po 2013-2014 m. rudens ir žiemos galeriją. Dizainerių išlavinta akis parodys, kaip ir su kuo avėti batus virš kelių: