Anapilin išėjus dizaineriui Alexanderiui McQueenui, Lady Gaga liko ištikima aukštakulniams-platformoms-dangoraižiams.

Kas ta dizainerė, kurios kurtus batus taip dievina Lady Gaga? Tai 29 metų olandų dizainerė Iris van Herpen, kuri stažavosi pas jau minėtą A. McQueeną. Todėl visai nenuostabu, kad ir drabužių bei avalynės braižas yra panašus į talentingojo kūrėjo.

Vienas ryškiausių Lady Gagos pasirodymų – per vardinių kvepalų „Lady Gaga Fame“ pristatymą Niujorko Macy's centre. Prisimenate juodą damą auksine kauke, išlipančią iš karietos? Žvilganti suknelė ir batai, aplipdyti laipiojančių vyrų figūrėlėmis - būten Iris van Herpen kurtas įvaizdis.

I. van Herpen jau spėjo prasiskinti kelią į aukštąją madą – 2011 metais ji tapo Paryžiaus aukštosios mados sindikato nare.

Jos sukurtais drabužiais mėgsta puoštis ne tik mažųjų monstriukų dievaitė. Išskirtinius batus avi ir įsimintinais drabužiais puošiasi stiliaus ikona Daphne Guinness, taip pat islandų dainininkė Bjork (2012 m. ji vilkėjo šios dizainerės sukneles koncertinio turo metu, be to, albumo „Biophilia“ viršelį irgi papuošė Bjork nuotrauka su I. Van Herpen suknele iš „Radiation Invasion“ kolekcijos).

2013-2014 m. rudens ir žiemos kolekcija – lyg iš fantastikos filmo, nors pati kūrėja teigia, kad ją įkvėpė laukinė gamta, Japonijos kultūra. Lazeriu pjaustyti drabužiai, skulptūriški siluetai ir... medžių šaknys, apsivijusios pėdas. Aulinukai-šaknys ant kojų – ryškiausias šio sezono I. Van Herpen kolekcijos akcentas. O man jie primena spagečius, mano kolegei - dredus ir veina šuns veislę.

Siūlome pažiūrėti iš arčiau drabužius ir batus (2013-2014 m.):

Čia ankstesni I. van Herpen kūriniai (2012 2013 m.):