Vilniuje duris atvėrė didžiausia tiek pagal plotą, tiek pagal siūlomą asortimentą Baltijos šalyse dviejų prekės ženklų „adidas" ir „Reebok" parduotuvė Baltijos šalyse. Vieni pirmųjų įvertinti prekių asortimentą galėjo choreografas Šarūnas Kirdeikis, dainininkė Berta Timinskaitė, stilistė Austėja Jablonskytė, „Lietuvos ryto" krepšininkai Steponas Babrauskas, Dovydas Redikas, Andreas Glyniadakis, Eimantas Bendžius, Gediminas Orelik bei komandos trenerio asistentas Dainius Adomaitis. Taip pat trišuolininkė Jolanta Verseckaitė, ilgų nuotolių bėgikė Vaida Žūsinaitė, aktorius Audrius Bružas.

Atidarymo metu buvo galima ne tik apžiūrėti naujausią kolekciją, bet ir atlikti dinaminį pėdos tyrimą (padedantį išsirinkti tinkamiausius sportinius batelius) bei išbandyti virtualią matavimosi kabiną. Tai pirmoji sporto prekių parduotuvė Baltijos šalyse, suteikianti galimybę išsirinkti drabužius jų neieškant parduotuvių lentynose ir nesimatuojant. Tarp pirmųjų ją išbandžiusių buvo lengvaatletės J. Verseckaitė ir V. Žūsinaitė, žinoma stilistė Austėja Jablonskytė.

„Labai įdomus dalykas. Manau, kad jis padės lengviau išsirinkti drabužius, nes iš karto matai visą asortimentą, matai, kaip dera, pavyzdžiui, išsirinktos kelnės ir marškinėliai. Vaikščiodamas po parduotuvę gali visko ir nepastebėti", - sako A. Jablonskytė.

Stilistė tikina Lietuvos gatvėse pasigendanti stilingai sportiškai apsirengusių žmonių. „Manau, kad taip yra todėl, jog daugeliui sportiniai rūbai asocijuojasi su juoda ir pilka spalvomis, tačiau jau seniai taip nėra. Dabar daug ryškių spalvų, o stilius ir formos pačios įvairiausios, todėl sportiniai drabužiai gali būti ir puiki laisvalaikio apranga. Labai šaunu, kad buvo ryžtasi atidaryti dviejų prekės ženklų parduotuvę, nes paprastai sporto prekių parduotuvėse būna prekiaujama įvairių gamintojų produkcija, todėl prekių asortimentas būna mažas, viskas sumaišyta, trūksta vientisumo, todėl kartais būna sunku suderinti drabužius", - pastebi stilistė A. Jablonskytė.

Naujoji parduotuvė bus vienintelė šalyje, kurioje nuolatos bus galima atlikti dinaminį pėdos tyrimą. Renginio metu pirmasis tam ryžosi A. Bružas bei krepšininkai S. Babrauskas ir D. Redikas. Pastariesiems buvo parinkti ir tinkami bėgimo batai. Prasidėjus naujam krepšinio sezonui visi „Lietuvos ryto" krepšininkai tiek treniruotėse, tiek varžybose avės „adidas" sportiniais bateliais, nes Lietuvos vicečempionų krepšinio klubas ir vienas didžiausių sportinės aprangos bei avalynės gamintojų pasaulyje pasirašė kelerių metų bendradarbiavimo sutartį.

Didžiausią franšizinę „adidas" ir „Reebok" parduotuvę Baltijos šalyse atidarė „Winner sport".

Organizatorių archyvo nuotr.