Nors gerai juos suvalgyti, tačiau, kaip maitiname kūną iš vidaus, galime pamaitinti ir iš išorės. Kartais tos priemonės netgi veikia geriau už brangiausius kremus. Jų privalumas vienas - greitai padarai ir tuoj pat naudoji.

Taigi pamėginkite priemones, jei jūsų sausa oda. Šios kaukės veidui gali būti tepamos ir ant kaklo, iškirptės srities.

Avokado ir simondsijų kaukė
Reikės:
1/2 avokado, 2-3 šaukštelių simondsijų (kitaip dar vadina jojobos) aliejaus,
1 šaukštelio skysto vitamino E.
Paruošimas. Sutrinkite avokado minkštimą šakute, supilkite simondsijų (tinka alyvuogių ar migdolų) aliejų, vitaminą E ir išmaišykite.
Kaukę tepkite ant sauso veido, kaklo ir iškirptės odos. Taip pat ši kaukė tinka rankoms ir paakiams. Laikykite kaukę 20-40 minučių, paskui nuplaukite. Jei reikia, patepkite veidą drėkinamuoju arba maitinamuoju kremu.

Avokado ir grietinėlės kaukė
Reikės:
1/2 sunokusio, be rudų dėmių avokado, 1/3 stiklinės riebios grietinėlės, 2 šaukštelių medaus.
Paruošimas. Grietinėlę išplakite plakikliu, sudėkite kitus ingredientus ir vėl išplakite. Kaukę tepkite ant veido (neužmirškite kaklo bei iškirptės) ir palikite 15-20 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu ir sudrėkinkite odą kremu.

Banano ir avižų kaukė
Reikės:
3 šaukštelių susmulkintų avižų, 1 šaukštelio medaus, 1 šaukštelio grietinėlės ar pieno miltelių, 1/2 prinokusio, be rudų dėmių banano.
Paruošimas. Bananą sutrinkite, pilkite medų, suberkite pieno (grietinėlės) miltelius ir avižas. Kaukę tepkite ant švarios, drėgnos odos, lengvai masažuodamos, ir palikite 10-15 minučių. Nuplaukite vėl masažuodamos šiltu vandeniu.

Banano ir jogurto kaukė (nuo raukšlių)
Reikės:
1/3 prinokusio banano, 1 šaukšto kvietinių miltų, grietinėlės arba riebaus jogurto.
Paruošimas. Banano tyrę sumaišykite su miltais ir atskieskite kaukę grietinėle arba jogurtu. Priemonę tepkite ant drėgnos odos, o po 10-20 minučių nuplaukite masažuojamaisiais judesiais. Būtinai sudrėkinkite odą arba patepkite alyvuogių (migdolų) aliejumi.