Jei pasiryžote laikytis dietos, tikrai nenorėsite, jog pastangos taptų bevaisės. Tam, kad rezultatai būtų geresni, reikia žinoti pagrindines klaidas, kurių negalima daryti metant svorį. Taigi, mokomės iš svetimų klaidų, o ne iš savų!

1 klaida: Atsisakyti viso mėgstamo maisto

Sunku laikytis dietos, kai atsisakote viso mėgstamo maisto. Tuomet dieta tampa tikra kankyne, o užklupus silpnumo akimirkai sukertame visą tortą ar lėkštę riebių bulvinių blynų. Todėl nederėtų drastiškai atsisakyti visų mėgstamų patiekalų - palepinkite save saikingomis porcijomis, tuomet išvengsite apsirijimo ir kaltės jausmo.

2 klaida: Tikitės per greito rezultato

Daugelis ekspertų sutinka, jog norint išlaikyti numestą svorį ir tam, kad nepakenktumėme sveikatai, per savaitę turėtumėte netekti ne daugiau kaip 1 kg per savaitę. Dėl to neverta svertis dažniau nei vieną kartą per savaitę. Jei sversitės dažniau, atrodys, kad svoris stovi vietoje, prarasite kantrybę, nusivilsite ir sumažės stimulas laikytis dietos.

3 klaida: Praleidžiate pusryčius

Pusryčių ar pietų praleidimas gali padėti išvengti tam tikro kiekio kalorijų, tačiau tai vėliau gali paskatinti apsirijimą. O kaip žinia, prisikirtus vienu kartu, maistas virškinasi sunkiau, todėl sudeginama mažiau kalorijų.

4 klaida: Valgote per mažai

Jūs tikitės greitai atsikratyti svorio, todėl nesunkiai susigundote drastiškomis dietomis ir verčiate savo organizmą badauti. Dietos, kurių metu negaunate pakankamo kiekio kalorijų, alina jūsų kūną ir nesuteikia pakankamo kiekio maistinių medžiagų. Atminkite, kad minimalus kalorijų kiekis per dieną neturi būti mažesnis kaip 1200 kalorijų.

5 klaida: Laikotės dietos, bet nesportuojate

Sportas ne tik greitina kalorijų deginimą, bet ir stiprina raumenis. Kuo jie tvirtesni, tuo daugiau organizmas išeikvoja su maistu gautos energijos ir mažiau kaupiasi riebalų. Be to, jei mankštinsitės, blogstant oda išliks stangri ir nesuglebs.

6 klaida: Geriate nepakankamai vandens

Manote, kad reikiamą skysčių kiekį galima gauti vartojant vaisvandenius, kavą ar saldžias sultis. Per dieną patartina išgerti bent 1,5 l skysčių - geriant vandenį, nesaldintą žolelių arbatą, bet ne kavą, vaisvandenius ar sultis. Pastarieji suteikia „nematomų" kalorijų, o paskui stebimės, kodėl net mažai valgant nekrinta svoris. Be to, vanduo skatina medžiagų apykaitą ir valo organizmą, malšina alkį.