Vyresniam amžiui priskiriama patirtis ir išmintis. Tačiau kai vyresnis vyras likimą susieja su jaunesne, vis tiek aplinkiniai apkalba moterį - ji jam apsuko galvą, suviliojo, suvystė. Barakuda, numelš, paliks, ragus jam įstatys.

Kai vyresnė moteris jaunesnį vyrą įsimyli, pirštais badoma vėlgi būtent moteris - gudri, pasirūpino, šviežiena, užsimanė gražaus kūno ir aistringo sekso. Pasinaudos gražiu žaisliuku, atsibos, kitą susiras.

Apie jausmus kalbama kaip apie kažkokius mainus - kažkas už kažką gauna. Vyresni - jaunystę ir energiją, jauni iš vyresnių - patirties, stabilumo ir saugumo. Tačiau mažai kas tiki, jog porą iš tiesų sieja šilti ir gražūs jausmai vienas kitam.

Dabar moteris vyresnė už vyrą 2-3 metais - jau nebestebina, o 5-8, ar 10-15 metų skirtumas tampa norma. Kas tai - nauja mada, aplinkybių sutapimas, o gal nebėra normalių vyresnio amžiaus vyrų?

Vyresni vyrai žiūri į jaunesnes, juos menkai domina jų kartos moterys, net jei yra prisižiūrėjusios ir nesubobėjusios. Tačiau jos būna išmintingos, jau žinančios, ką reiškia turėti šeimą ir puoselėti šeimos židinį.

Jaunesniam vyrui jauniklės gali atrodyti per daug nerimtos, lėkštos, nepatikimos. Per daug emocingos, aikštingos ir reiklios. O štai vyresnės moterys garantuoja ramybę, spinduliuoja pasitikėjimą, moka bendrauti ir yra tikrai laimingos lovoje, o ne tokiomis dedasi.

Be to, jau nekelia tokių scenų, nepriekaištauja, nereikalauja vedybų. Jos tiesiog idealios bendram gyvenimui.

Ką jauni vyrai įžvelgia vyresnio amžiaus moteryje?

Psichologų tvirtinimu, jauni vyrai neretai susižavi vyresne, brandesne ir labiau patyrusia moterimi, nes mato įdomią gyvenimo pakeleivę. Brandi moteris nėra tuščias, bet gražus puodas. Jei moteris sumani, moka ir gražiai atrodyti, ir save pateikti, kad suintriguotų, paskleistų paslaptingus burtus. Tai įtraukia.

Antra priežastis - vyrui trūksta motiniškos, šiltos ir rūpestingos meilės. Visai realu, kai 20-metis susižavi 30-35 metų moterimi arba 30-metis - 40-mete. Tačiau statistika rodo, jog tokios sąjungos nebūna tvirtos: vos jaunuolis atsistoja ant kojų, palieka savo mokytoją.

Atskirą kategoriją sudaro jaunuoliai, kurie subrendo labai anksti, ypač psichologiškai ir intelektualiai. Jiems tiesiog nuobodu su jaunesnėmis ar bendraamžėmis merginomis. Jas be konkurencijos nurungia vyresnė, patyrusi ir intelektuali moteris.

Apskritai jaunesnis vyras, jaučiantis prielankumą vyresnei moteriai, yra apimtas dvejopų jausmų. Iš vienos pusės, jis didžiuojasi, būna pasipūtęs kaip kalakutas - juk sugebėjo sudominti vyresnę moterį, labiau patyrusią ir protingesnę! Iš kitos pusės, jei moteris gerokai vyresnė, vyras baiminasi šeimos, draugų reakcijos. O jie tikrai puls, maždaug, kam tau ta senė, kai gali turėti jaunesnę. O jei dar išsituokusi ir su keliais vaikais... Tokį spaudimą gali atlaikyti tik brandus ir jausmuose nesusipainiojęs vyras.

Tačiau jei skirtumas itin didelis, tikrai bus abejojančių vyro jausmų tikrumu - dauguma jį laikys alfonsu, prisiglaudusiu po pasiturinčios ir jau tvirtai ant kojų stovinčios moters peniuaro skraiste.

Kodėl moterys dairosi į jaunesnius?

Pirma, jos nori naujų išgyvenimų, trokšta susigrąžinti jaunystę, patirti tą nerūpestingumą, kuriuo buvo kadaise apsuptos. Dažnai tokios moterys būna išsiskyrusios, nusivylusios santuoka - jos nori tiesiog džiaugtis gyvenimu ir mano, jog to tikrai nusipelnė (taip ir yra!). Čia tik problema gali būti viena - dėl vaikų. Moteris gali nebenorėti gimdyti, nes jau savo vaikus užaugino.

Antra kategorija moterų - tos, kurioms 35-40 metų, tačiau taip ir nesurado tinkamo gyvenimo palydovo. Jos protingos, gražios, išsilavinusios, nesukūrusios šeimos, tačiau jos nori. Realiai suvokia, kad vyresnis arba bendraamžis vyras nebenorės vaikų, o štai jaunesnis veršis turėti palikuonių.

Pagaliau trečias aspektas - branda ir patirtis šiek tiek moters temperamentą prigesina. Į pirmą planą iškyla protas, praktiškumas. O juk taip norisi energijos, emocijų! Vyresnėms moterims bendraamžiai vyrai retai sukuria romantišką aplinką. Jie nori visko greitai, nemato reikalo „vargti" su moterimi, su kuria bendrauja, jei gali pasiekti bet kurią „prieinamą" (ne visi vyrai, beje. Jei vyrui patiks moteris, jis gali laukti). Visai gali būti, jog vyresnė moteris su jaunesniu vyru nevilkins laiko ir netemps gumos - ji žino bėgančio laiko ir išgyvenamų emocijų kainą. Todėl romanas vystysis greitai.

Kuo jaunesnis vyras patraukliau nei vyresnis? Jauniems kyla šefavimo, užkariavimo azartas, jie nepagailės romantikos - paskirs pasimatymą vidurnaktį, nuveš garbinamą moterį pasitikti saulės. Kai neturi pinigų (o jauniems jų trūksta), suveikia išmonė ir noras nustebinti. Tai moterims labai imponuoja. Netgi labiau nei brangios dovanos, kurių galėtų pateikti vyresnis ir labiau pasiturintis vyras.

Jauna karta yra kitokia - ji laužo stereotipus, siūlo savo taisyklės, nuotykių ir iššūkių kupiną gyvenimą. Dažnai moteriai, kuri jau turi viską, tas labai įtraukia.

Atmintinė moteriai, susižavėjusiai jaunesniu vyru

Žodžiu, jei turite jaunesnį gerbėją, vis tiek reikės ieškoti kompromisų, kaip ir bendraujant su bet kuriuo partneriu. Reikės išminties, kantrybės ir sugebėjimo nusileisti. Galima aptarti svarbesnius aspektus:

1. Jei jūs pasiekusi daugiau - padarėte karjerą, daugiau uždirbate, niekuomet dėl to nepriekaištaukite vyrui. Jei jis sugeba tobulėti, augti, tik jam trūksta žinių bei patirties, jis išmoks. Svarbu, kad jį palaikytumėte, paskatintumėte, išmintingai nukreiptumėte. Kvalifikacija vyrui suteiks pasitikėjimo, jis jausis tvirčiau.

2. Pasistenkite sutarti su jo draugais. Nors amžiaus skirtumas yra, tačiau neverta atsisakyti kvietimų, jei jis ragina eiti: „Ką aš čia mama tarp jūsų", „Ką veiksiu su mažvaikiais". Arba jau kompanijoje vis pabrėžti: „O štai mano laikais...". Būkite mandagi, nuoširdi. Tačiau tikime, kad jei vyras jumis susižavėjo, tai ir esate jaunatviška, turite savyje parako ir nesate kudakuojanti vištelė.

3. Kontroliuokite savo pavydą. Neišvengiamai jis gali kilti, nors išmintinga esate ir laikote save brandžia moterimi. Nekelkite pavydo scenų, nepersekiokite mylimojo. Jei manote ir matote, kad vyras peržengia elgesio ribas, pasakykite jam tai akis į akį.

4. Nesistenkite sukelti ir jo pavydo. Jei flirtuosite su sėkmingais vyrais, vis juos liaupsinsite, rodysite susižavėjimą, galite užgauti jaunuolio savimeilę ir išdidumą. Juk jis dar nieko nepasiekė ir tai žino! Ir jūs tai žinote, tačiau to neprikiškite.

5. Nebūkite išrinktajam „mama". Taip elgiasi netgi jaunos merginos, kurios gyvena su vyresniais vyrais. Rūpinkitės, palaikykite, padėkite, tačiau tokių veiksmų išraiškai turėkite ribas. Tikėkite vyro savarankiškumu, tačiau visko už jį nedarykite; palaikykite, tačiau nenurodinėkite, kaip elgtis; leiskite jam klysti ir kaupti savo patirtį - jūsiškė jūsų porai nepagelbės. Juk mokomės tik iš savo klaidų.

6. Būkite geros formos! Ne paslaptis, kad su vyresniu vyru gyvenanti moteris ir atrodyti pradeda solidžiau, rimčiau, keleriais metais vyresnė. Jei partneris jaunesnis, ir jai atsiranda paskata neapsileisti. Tačiau šalia jaunesnio vyro nebūtina pinti kasyčių ir segtis neoninį sijoną. Stilinga ir tvarkinga apranga, treniruotas kūnas, sveikai atrodantis veidas - štai ir visa išorinio patrauklumo formulė. Viskas.

7. Tobulėkite, būkite įdomi. Tai galioja gyvenant su bet kokio amžiaus partneriu. Neapsnūskite, nesustabarėkite. Smalsus, guvus ir gyvenimą geriantis žmogus yra įdomesnis už silikono pripumpuotą lėlytę.