Anksčiau moterys alpdavo, įspraudusios save į ankštus korsetus. „Kokia nesąmonė, kokie grožio kanonai? Svarbu patogumas!"- šaukia šiuolaikinės moterys.

Tačiau beveik niekas nepasikeitė. Jos taip pat žaloja save dėl grožio. Esmė ta, jog pasikeitė tik priemonės. Modernios grožio tendencijos taip žavi merginas bei moteris, jog dėl įsivaizduojamo patrauklumo jos pasirengusios aukoti savo sveikatą (greičiausiai manydamos, kad vėliau galės jos nusipirkti).

Pamėginome sugrupuoti tas procedūras, kurios kenkia sveikatai.

Intensyvus įdegis

Nepaisydamos realaus pavojaus sveikatai, veikiant UV spinduliams, dauguma moterų, ypač paauglės bei jaunos merginos, mėgsta lankytis soliariumuose, kaitintis saulėje, kad tik turėtų bronzinį įdegį. Jų nebaugina, kad ilgalaikis UV spindulių poveikis neigiamai veikia odą, ankstina senatvę ir labai padidina vėžio riziką.
Be to, dėl dažno soliariumo lankymo gali išsivystyti psichologinė priklausomybė, kurios sunku atsikratyti.

Kasų pynimas

Tvirtų, suspaustų kasų pynimas gali būti nuolatinio plaukų slinkimo priežastis. Ypač plaukams bei galvos odai kenkia afroamerikietiško stiliaus kasytės. Remiantis statistika, beveik 60 proc. moterų susiduria su gausiu plaukų slinkimu po kasų pynimo.

Odos balinimas

Kosmetikos produktų, skirtų odai balinti, sudėtyje yra gana daug gyvsidabrio. Jo dedama į balinamuosius kremus dėl to, jog šis elementas blokuoja odoje melanino gamybą. Gyvsidabrio gali būti losjonuose, muile, anti-aging produktuose, kuriuos pardavinėja įtartinos firmos, neturinčios licencijos nei gamybai, nei prekybai.

Gyvsidabrio poveikis organizmui labai kenksmingas. Gali sutrikti inkstų veikla, nervų sistema, smegenų darbas.

Dermatologai siūlo atidžiai skaityti etiketes ir nepirkti priemonių, kurių sudėtyje būtų gyvsidabrio chlorido.

Tatuiruotės

Šios kūno odos „puošmenos" susijusios su padidėjusia rizika užsikrėsti hepatitu C. Instrumentai turi būti sterilūs ir ne kitaip! Hepatitas C - labai pavojingas susirgimas, kuris gali sukelti kepenų funkcijos nepakankamumą, vėžį ar cirozę.
Be to, raudoni, žali, geltoni ir mėlyni dažikliai, kurie naudojami darant tatuiruotes, gali sukelti stiprią alerginę odos reakciją.

Botokso injekcijos

Botulino toksino (botokso) injekcijos dabar labai populiarios, jų geidžia moterys, norinčios atsikratyti raukšlių ir atrodyti jauniau. Šis toksinas sintetinamas bakterijų, kurios sukelia retą ir rimtą ligą - botulizmą.

Po injekcijų raumenys būna atsipalaidavę keletą mėnesių. Nepaisant to, jog botulino toksino injekcijos pripažintos nepavojingomis, jos turi eilę šalutinių poveikių. Galvos skausmas, pykinimas, mėlynės injekcijos vietoje, laikinas raumenų silpnumas - visa tai gali kilti po trokštamų madingų grožio procedūrų.

Kontaktiniai lęšiai

Kalba ne apie regėjimą koreguojančius kontaktinius lęšius, o apie tuos, kurie didina akis. Tokie lęšiai gali sukelti rimtų regėjimo problemų ir netgi apakimą.
Akis didinančius lęšius ypač dievina paauglės, norinčios sukurti lėlytės įvaizdį.

Ištiesinti plaukai

Garbanotiems ir nepaklusniems plaukams grožio salonai siūlo procedūrą - brazilišką plaukų tiesinimą. Šis metodas įtraukia chemines medžiagas, į kurių sudėtį įeina ir pavojingi formaldehidai.

Formaldehidas gali sudirginti akių bei nosies gleivinę, sukelti alergiją - bėrimą, dusulį, niežulį.

Taigi mąstydamos apie grožį, galvokime ir apie sveikatą. Kas ta graži išvaizda, jei neturėsi sveikatos ja džiaugtis ir mėgautis.