Tik viena mažytė detalė - turėsite pasirinkti tą manikiūrą, kurį darote dažniausiai, iš širdies, pagal intuiciją, o ne verčiamos proto, mados diktato ar aplinkinių draugių spaudimo.

KLASIKINIS manikūras

Kad imtume daryti kokias nors išvadas iš manikiūro apie charakterį, reikia atsižvelgti į porą faktorių - nagų ilgį ir lako spalvą. Bendra tendencija tokia: kuo ilgesni nagai, tuo mergina mažiau abejoja savimi, savo intelektu bei žavesio galia. Žodžiu, pasitikėjimas trykšte trykšta per nagus.

Trumpus nagus renkasi merginos, kurios dažnai yra skeptiškai nusiteikusios, pasižyminčios aštriu analitiniu protu, labai sąmojingos, imlios ir greitos reakcijos. Tačiau joms retkarčiais tiesiog niežti liežuvį padejuoti dėl savo gyvenimo, prigludus aplinkiniams ant peties.

Ilgi nagai patinka asmenybėms, kurios nemėgsta niekur skubėti. Jų šūkis: „Tegul visas pasaulis laukia". Dažniausiai tokios merginos ne itin kritiškai vertina tiek aplinkinius, tiek ir save. Pasitaikius progai, sugeba pūsti miglą į akis bei padaryti malonios moters įspūdį kam tik užsigeidžia.

RYŠKIŲ SPALVŲ nagų lakas

Geltoną (auksinę) spalvą dažniau nei kitas renkasi asmenybės, kurios sugeba padaryti išspausti varškę iš bet kokio š..., neprarasdamos savo vertės, orumo bei išdidumo.

Žaliai nagus lakuoja merginos, kurias draugai bei giminaičiai vertina dėl jų optimizmo bei diplomatiškumo.

Žydra ir mėlyna spalva - laisvę mylinčių asmenybių pasirinkimas. Jos pasižymi nenuginčijama vertybe - dvasios ramybe.

Uogų spalvoms (aviečių, spanguolių, vyšnių ir pan.) pirmenybę teikia merginos, kurios atrodo (o 99 procentais ir yra) rimtos, pareigingos ir atsakingos.

Raudoną (kraujo spalvos) nagų laką renkasi impulsyvios būtybės, kurios gyvena šūkiu „Viskas arba nieko!" ir elgiasi tikėdamos, jog tikslas pateisina priemones. Nenustebkite, jeigu išvysite jas, gulinčias kryžiumi, kad tik gautų tai, ko užsigeidė, - daiktą, žmogų ar postą.

Neutralių spalvų nagų laką, primenantį natūralų, renkasi praktiškos merginos, kurios ryte mėgsta ilgiau pamiegoti. Jos per daug užimtos kitais svarbiais reikalais, kad galvotų apie tai, ar dera nagų lakas prie drabužių spalvinės gamos. Jos gyvena pagal savo taisykles ir labai nustemba (ir netgi piktinasi), jeigu kas nors išdrįsta tas taisykles pažeisti.

FENG SHUI manikiūras

Jo esmė - vidurinį ir bevardį pirštą lakuojate kitokia spalva nei kitus pirštus. Beje, taip išskiriate tik dešinės rankos nagus.
Tokį manikiūrą dažnai daro merginos, kurios nesugeba savęs adekvačiai vertinti. Jos gali būti padariusios įspūdingą karjerą, gauti gerą algą ir susitikinėti su šauniausiu vyru pasaulyje, tačiau širdies gilumoje joms atrodo, kad visa tai vyksta kažkieno kito, bet ne jų gyvenime. Tokioms merginoms netgi vaidenasi, jog kažkada jos pabus: fantastiškas sapnas baigsis, ir prasidės pilka kasdienybė su gyvenimu nuobodžiame urvelyje.

Feng Shui manikiūro gerbėjos nedaugžodžiauja, kai kalba pasisuka apie jų asmeninį gyvenimą, ir eikvoja labai daug energijos bei jėgų, kad susikauptų ir pasakytų asmeniui ryžtingą „ne". Tokios asmenybės labai budriai gina bei saugo nuosavą erdvę, neįsileisdamos į ją pašalinių, - vizų režimas labai labai griežtas!

Tokios merginos visą laiką stengiasi pateisinti kitų žmonių lūkesčius ir dažnai elgiasi, kaip reikia, o ne kaip sako širdis.

PRANCŪZIŠKAS manikiūras

Šių merginų pagrindinis trūkumas, kuris pasireiškia tiek mažoje įmonėje, tiek didelėje korporacijoje, - jos per daug laiko skiria darbui. Nepaisant to, kad šios pelenės sugeba aprūpinti ir save, ir savo šeimą (nuo pačių artimiausių iki giminaičių), tačiau jos, nors niekada to nepripažins, būtų laimingos, jei horizonte pasirodytų princas ant balto žirgo. Didžiausias lūkestis - kad vyras išvaduotų jas nuo būtinybės priimti sprendimus, nuo atsakomybės, kurią jos yra užsikrovusios.

Jos gana tvarkingai vadovauja ūkiui, rūpinasi namiškių sveikata bei išvaizda, išmintingai leidžia pinigus. Mezgimas, fotografavimas, interjero dizainas - jos nuolat atras kokį naują savo pomėgį.

MENIŠKAS manikiūras (Nail Art)

Kūrybingoms merginoms toks manikiūras - tai dar vienas būdas save išreikšti arba kartais tai yra puiki priemonė pakelti nuotaiką ar savivertę.

Tos asmenybės, kurioms patinka atlikti madingus eksperimentus ant trumpų nagų, - kūrybingos natūros, šiek tiek uždaro būdo, drovios: žodį iš jų reikia traukte traukti, jei neužkalbini, noro bendrauti nerodo, rengiasi stilingai, apgalvotai, šarmingai. Pagrindinis jų gebėjimas - įžvelgti nepaprastus dalykus paprastuose, pastebėti tai, ko kiti nemato, bei patirti malonumą iš absoliučiai kiekvienos savo gyvenimo akimirkos.

Kuo nagai ilgesni ir dar su piešiniu (žvyneliais, nėriniais, kristalais, plunksnelėmis), tuo jų savininkė yra emocingesnė, aikštingesnė ir itin reikalauja aplinkinių dėmesio.

Manikiūras BE LAKO

Šios merginos siekia gauti maksimalų rezultatą, išeikvojusios minimaliai pastangų. Joms nėra kliūčių įeiti, net jei durys užrakintos. Jos mąsto kaip vyras, o nusprendusios veikia gana efektyviai.

Nepriklausomai nuo kūno sudėjimo, jos kažkuo primena tanką, nes gali viską triuškinti pakeliui, nekreipdamos dėmesio į aplinkybes bei sunkumus (o kai kada - ir žmones). Nepaisant viso jų pragmatiškumo, tokios merginos kelia itin aukštus (gal netgi per daug) reikalavimus aplinkiniams, taip pat ir sau. Ar verta stebėtis, kad jos itin dažnai nusivilia vyrais?

Trumpai kirpti nagai BE MANIKIŪRO

Tokias rankas paprastai turi merginos, įpratusios taupyti savo jėgas (įskaitant ir dvasines) bei laiką, apskaičiuojančios ir numatančios savo gyvenimą kaip ėjimus šachmatų partijoje (keliais žingsniais į priekį), tačiau taip ir neįsisąmoninusios ir nesuvokusios iki galo savo moteriškumo.