Pirma, keista, kai stovi kelias paras prie ligoninės paprasti gyventojai, palikę savo namuose vaikus, kuriems irgi reikia košės bei meilės. Tačiau krykštauja dėl būsimojo sosto įpėdinio labiau nei dėl savo. Beveik taip laukiama būdavo naujojo iPhone arba „hario Poterio" knygų.

Antra, jau nuo trečiadienio visi žino Kembridžo princą vardą (George'as Alexanderis Louisas), tačiau paklausus savo prosenelių (o gal net ir senelių) vardų ar gimimo datų, kažin ar dažnas galėtų pasakyti.

Trečia, greičiausiai privalumas vienas - kad gimties stebuklas, naujos gyvybės (ir dar ne bet kokios, o karališkos!) atėjimas į šį pasaulį sukėlė didesnę susidomėjimo bangą nei majų skelbta pasaulio pabaiga.

Greičiausiai dabar net naujo išmaniojo telefono pristatymas būtų nepastebėtas, nebent jis būtų išleistas su naujagimio princo inicialais ir aukso karūnėle.

Prekybininkai puikiai išnaudoja tą veiksnį, tą visuotinį masių pamišimą dėl kūdikio. Tačiau išties yra skirtumas - suvenyrų krautuvėlėje įsigyti kokį pakabuką ar prabangų porcelianinį paauksuotą puodelį iš kolekcijos, kurios atsiradimą inicijavo pati karališkoji šeima su Jos Didenybe karaliene Elizabeth II priešakyje.

Kembridžo princo gimimui pažymėti sukurta išskirtinio dizaino porcelianinių indų kolekcija, kurią puošia liūtas ir vienaragis (iš Karališkosios šeimos herbo simbolikos) bei ąžuolo lapai (iš Middletonų šeimos herbo).

Kolekcija Royal Baby pagaminta laikantis 250 metų aukščiausios kokybės porceliano gaminimo tradicijų, puošybai panaudotas 22 karatų auksas (dailinta rankomis).

Beje, meškiuką galite įsigyti už daugiau kaip 381 litą, o puodelį su dviem rankenėlėmis - už 156 litus (su dėžute jis kainuoja 783 litus).

Kaip matome, kolekcijoje kol kas nėra Kembridžo princo vardo, tačiau jis bus įrašytas.