Štai sukrėtė pasaulį aktoriaus Michaelo Douglaso prisipažinimas, jog gerklės vėžiu susirgo (bet dabar jį jau yra įveikęs) nuo oralinio sekso. Taigi ekstremalūs dalykai ir naujovės yra viena, o apsauga - kita.

Tačiau kai bučiuojasi įsimylėjėliai, kurie nekeičia partnerių, yra ištikimi, tai vien tik sveikata tie bučiniai! Nors, pavyzdžiui, vienam italui pasidarė bloga. Tačiau galime jį suprasti - bučiavosi 31 valandą....

Taigi 16 įdomių faktų apie bučinius:

1. Liepos 6-oji - Tarptautinė bučinių diena. Tos datos gimtine laikoma Didžioji Britanija, kur XIX amžiaus pabaigoje nusprendė, kad bučinys kaip meilės išraiška vertas to, kad turėtų savo šventę.

2. Mūsų lūpos 200 kartų jautresnės už pirštų galiukus.

3. Kai bučiuojate į skruostą, sudeginate 5 kalorijas. Jei nuspręsite įsisiurbti į lūpas ir dar pasidarbuoti liežuviu (prancūziškas bučinys), tai neteksite 26 kalorijų.

4. Bučinio maratono metu viena italų pora bučiavosi 31 valandą 18 minučių ir 33 sekundes. Įsimylėjėliams teko nutraukti šį užsiėmimą vien dėl to, kad vyrui pasidarė bloga.

5. 66 proc. žmonių mėgsta bučiuotis užmerktomis akimis.

6. Bučinys sureguliuoja rūgštingumą burnos gleivinėje. Kaskart besibučiuodamos po valgio, galite sumažinti karieso atsiradimo tikimybę.

7. Bučinys sulėtina streso dalelių formavimąsi, kurios trikdo insulino gamybą organizme, sukelia arterinį kraujo spaudimą, raumenų atrofiją, stabdo audinių regeneracijos procesus ir pažeidžia galvos smegenų ląsteles.

8. Bučinys stimuliuoja širdies raumens darbą: vyrams - iki 110, moterims - iki 108 susitraukimų per minutę. Užuot įprastų 20 įkvėpimų per minutę bučiuokliai padaro triskart daugiau - 60. Rezultatas - aktyvinama kraujotaka, pagerėja organų bei audinių aprūpinimas deguonimi, o tai palankiai veikia ne tik širdies ir kraujagyslių sistemos darbą, bet ir plaučių, skrandžio, virškinimo bei šlapimo pūslės veiklą.

9. Endokrininės sistemos pagerinimui naudingas bučinys į lūpas - nervinių galūnių stimuliacija vidinėje lūpų pusėje gerina antinksčių bei kasos veiklą. Šie organai paspartina savo hormonų gamybą, o pastarieji veikia neuropeptidus, kurių išsiskyrimo dėka įsimylėjėliai pamiršta savo išgyvenimus ir jaučiasi laimingi.

10. Bučinio metu dalyvauja 29 veido raumenys - paspartėjusi kraujo apytaka apgerina veido audinių maitinimą, pagerėja odos tonusas, išsilygina smulkios raukšlelės.Todėl garsųjį prancūzišką bučinį galima įvardinti kaip puikiausią priemonę nuo senėjimo.

11. Statistinis žmogus per savo gyvenimą bučiniams „skiria" 2 savaites.

12. Bučinio metus žmogus žmogui perduoda 278 įvairių rūšių bakterijas. 95 proc. iš jų yra visiškai nepavojingos.

13. Pacientai, kuriuos mylimieji bei giminaičiai nuolat bučiuoja, pasveiksta greičiau negu nebučiuotieji ligoniai.

14. 50 proc. žmonių pirmą kartą pasibučiuoja iki 14-kos metų.

15. Statistinis europietis per dieną bučiuojasi 7 kartus, jauni žmonės - maždaug 12 kartų, sutuoktiniai su stažu ir žmonės, vyresni nei 50 metų - iš viso apie 2 kartus. 12 proc. apskritai negali prisiminti, kada paskutinį kartą bučiavosi.

16. Meilės bučiniai stabdo formavimąsi gliukokortikoidų - antinksčių žievės gaminamų steroidinių hormonų, sukeliančių nerimą ir stresą. Mokslininkai paskaičiavo, kad trys 20 sekundžių bučiniai sugeba pakelti nuotaiką visai dienai ir užmušti streso hormonus, kurie sukelia kraujo spaudimą ir nemigą.