Kaip gardu doroti didžiulę šypseną primenančią arbūzo skiltelę... O jau gaivumas šios uogos neišpasakytas (taip - arbūzas yra ne vaisius, o uoga - iš agrastų giminės).
Prisimenu, kaip vaikystėje svajodavau, kad arbūzai būtų be sėklyčių. Paauglystėje išgirdau juokelį - „Kas būtų, jei arbūzą sukryžmintume su tarakonais? Perpjovus išsilakstytų visos sėklytės."
Taigi, man arbūzai siejasi tik su gerom emocijom, todėl siūlau išbandyti pasigaminti vieną iš trijų gėrimų su arbūzais. Spalvingas, gaivus ir labai skanus gėrimas nuotaiką pakels net lietingą vasaros dieną!

Arbūzinė granita

Reikės:
1 kg arbūzo,
250 g cukrus,
250 ml vandens,
0,5 citrinos sulčių.

Gaminimas. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis. Viską supilkite į dubenį ir 2 val. palikite šaldymo kameroje. Nepamirškite kas 30 min. pamaišyti, susmulkinti stingstantį ledą.

Stiklines, kuriose patieksite granitą, atšaldykite. Skanaus!

Arbūzo kokteilis

Reikės:
1 kg arbūzo,
800 ml gazuoto mineralinio vandens (ne sūraus),
5 šaukštų medus.

Gaminimas. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.

Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures sudėkite arbūzo kubelius ir užpilkite paruoštu gėrimu.

Arbūzų limonadas

Reikės:
0,5 prisirpusio arbūzo,
2 citrinų,
saujos žalių mėtų lapelių,
3 - 4 šaukštų skysto medaus (arba 0,5 puodelio rudojo cukraus),
500 ml gazuoto mineralinio vandens,
ledo kubelių.

Gaminimas. Citrinas švariai nuplaukite ir išspauskite sultis. Sudėkite medų ar cukrų, suplėšytus mėtų lapelius ir gerai išmaišius, neilgam palikite šaldytuve.

Nulupkite arbūzo žievę su visa baltąja dalimi ir išrankiokite sėklas. Minkštimą sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

Supilkite paruoštas citrinų sultis ir mineralinį vandenį. Atšaldykite. Patiekite su daug daug ledo kubelių.