Kiekvienas nori baltos šypsenos, tačiau deja vietoje to daugelis skundžiasi dantų skausmu, kraujuojančiomis dantenomis, blogu burnos kvapu ir pageltusiais dantimis. Pasak gydytojos odontologės Eglės Kunčiuvienės norint baltos šypsenos, gali pakakti vos kelių kasdienių priemonių, kurios gali pagerinti burnos higieną.

Reguliarumas ir nuoseklumas: burnos šepetėlis, siūlas ir antiseptinis skalavimo skystis. Pirmas ir svarbiausias patarimas - užsiimkite reguliaria kasdiene burnos higiena. Tai greitas ir lengvas būdas pasirūpinti dantų sveikata, tačiau nepamirškite, jog dantų priežiūra turi būti teisinga ir negali apsiriboti vien dantų šepetėliu.

Bent du kartus per dieną valykite dantis su dantų pasta ir šepetėliu, tam netingėkite skirti 2-3 minutes. Bent kartą per dieną naudokite dantų siūlą, jis padės pašalinti visus maisto likučius. Pravers ir tarpdančių šepetėlis.

Labai svarbu reguliariai naudoti ir odontologų rekomenduojamą antiseptinį burnos skalavimo skystį, kuris naikina bakterines apnašas bei saugo nuo ėduonies, o kartu padeda išlaikyti gaivų burnos kvapą.

Daugiau dėmesio dantenoms. Daugybė žmonių pamiršta, jog reikia rūpintis ne tik dantimis, tačiau ir sveikomis dantenomis. Odontologų teigimu, žmonės praranda daugiau dantų ne dėl ėduonies, o būtent dėl dantenų ligų. Nesirūpindami dantenomis, rizikuojate susidurti ir su rimtesniais sveikatos sutrikimais. Tyrimais įrodyta, jog nuolat pažeistos dantenos yra atviras kelias bakterijoms bei virusams patekti į žmogaus kraują, tai gali sukelti netgi įvairias širdies ligas.

Tinkama mityba ne mažiau svarbi nei dantų šepetėlis. Jei norite išsaugoti sveikus dantis, pagalvokite, ką valgote, ar jūsų organizmas gauna pakankamai būtinų vitaminų bei maisto medžiagų. Nepamirškite, jog turite rūpintis viso organizmo, o ne tik burnos sveikata.

Dantims labiausiai kenkia rūgštūs produktai, gazuoti gėrimai bei saldumynai. Sustiprinti juos galite aprūpinę savo organizmą kalciu, kurio gausu neriebiame piene, jogurte, sūryje. Taip pat vartokite daug vaisių bei daržovių, valgykite riešutų ir žuvies - iš šių produktų gausite dantims reikalingo fosforo.

Po valgio kramtykite gumą - tai skatina seilių išsiskyrimą, o jos padeda natūraliai sureguliuoti rūgštinės bei šarminės terpės balansą.