Taigi šįsyk pasigerinsiu tiems, kurie mėgsta makaronus ir „baltus" padažus. Siūlau pasigaminti labai švelnaus skonio makaronų vamzdelius su kreminiu daržovių įdaru. Šis patiekalas iš draugiško vaikams maisto sąrašo, tiesiog čili pipirų galite dėti mažiau arba visai nedėti.

Padažo pagrindu gali virst grietinėlė, grietinė (būtinai - natūrali, mat visus augalinių riebalų mišinius kaitinant „sutraukia"), pienas (jei dedamas tirštiklis, pavyzdžiui, miltai), kreminiai grietinėlės sūriai (Mascarpone, Ricotta, Philadelphia) ar lydytas sūrelis.

Atrodo labai sudėtinga ir ilgai ruošiama, bet iš tiesų viskas labai paprasta, tačiau labai skanu!

Reikės:
450 g brokolių,
450 g žiedinių kopūstų,
7 česnako skiltelių,
1 ryšulėlio čiobrelių,
30 g susmulkintų ančiuvių (aliejų iš skardinės nuvarvinti, bet neišpilti),
2-3 džiovintų smulkintų čili pipirų,
raudono vyno acto,
500 ml pomidorų padažo,
500 ml grietinės,
200 g smulkiai tarkuoto parmezano,
16 cannelloni vamzdelių,
nedidelio ryšulėlio šviežių bazilikų lapelių,
200 g mocarelos,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens, suberkite susmulkintus brokolius, žiedinius kopūstus ir virkite 5 - 6 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį į kitą puodą.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite smulkintus česnakus. Kepkite kelias sekundes, suberkite čiobrelių lapelius, ančiuvius, supilkite ančiuvių aliejų ir suberkite čili pipirus. Pakepinkite kelias minutes, tuomet suberkite išvirtus brokolius ir žiedinius kopūstus. Įpilkite 4 šaukštus vandens, kuriame virė daržovės. Viską išmaišykite, uždenkite ir palikite troškintis 15-20 minučių. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.

Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos, nukelkite dangtį ir leiskite išgaruoti drėgmei. Daržoves sutrinkite, kol gausis tyrė. Nukelkite nuo viryklės ir pagardinkite druska bei pipirais. Ataušinkite.

Pasiruoškite baltą padažą - grietinę sumaišykite su puse parmezano sūrio, pagardinkite druska ir pipirais, šiek tiek suskystinkite šlakeliu vandens, kuriame virė daržovės.

Į kepimo formą supilkite pomidorų padažą, pagardinkite druska ir šlakeliu raudonojo vyno acto.

Daržovių tyrę supilkite į tvirtą maišelį, nukirpkite galiuką ir pripildykite makaronus. Makaronus vienu sluoksniu sudėkite į kepimo indą su pomidorų padažu. Baziliko lapelius išdėliokite ant viršaus. Lygiu sluoksniu užpilkite baltą padažą ir užberkite likusį parmezaną bei mocarelą.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!