Jekaterina Mirimanova yra bestselerių apie sulieknėjimą autorė. Rusijoje jos patarimai ypač vertinami. Esmė ta, kad 120 kilogramų svėrusi moteris pati išbandė šią figūros gražinimo sistemą ir atsikratė 60 kilogramų antsvorio per 1,5 metų.

Kuo skiriasi Mirimanovos dieta „Minus 60" nuo kitų? Nereikia visiškai atsisakyti mėgiamo maisto ir maukti vandens per prievartą.

Pagrindiniai mitybos sistemos principai

* Visą dienos maistą paskirstykite į 3 valgymus. Užkandžiai galimi, svarbiausia, kad porcijos būtų nedidelės, o produktai - lengvi, pavyzdžiui, daržovės ir vaisiai.

* Laikydamasi šios dietos, galima gerti kavą, arbatą, alkoholį (sausą vyną). Įprastą rafinuotą cukrų geriau pakeisti fruktoze arba rudu cukrumi, nes organizmas geriau pasisavina, be to, yra vitaminų.

* Jokiu būdu nepraleiskite pusryčių, o jei nesinori, suvalgykite bent riekelę ruginės duonos ar mažą gabalėlį sūrio.

* Saldumynus galite valgyti, tačiau tik pirmoje dienos pusėje. Pieniško šokolado verčiau atsisakyti ir pereiti prie juodojo. Tas pat galioja ir baltai duonai ir batonui - juos valgyti iki pusdienio. Po to, jei norite, tik ruginę duoną, o geriausia išvis apsieiti be jos. Iki pietų galima valgyti bet ką ir bet kiek, nes, pirma, virškinimo sistema tuo metu geriausiai pasirengusi darbui, o antra, itin daug suvalgyti ir nepajėgsite.

* Garnyrui geriau rinkitės kruopas: ryžius, grikius arba perlines kruopas. Idealu - rudieji ryžiai, nes juose gausu naudingų medžiagų, o skoniu mažai kuo skiriasi nuo baltųjų. Garnyrą ruoškite įvairiai: virkite, troškinkite. Keptų reikalų geriau atsisakykite. Jei šis punktas sunkiai įgyvendinamas, tada iš raciono išbraukite majonezą ir grietinę.

* Bulvių ir makaronų vartojimą palaipsniui sumažinkite iki minimumo.

* Bulvių nederinkite su mėsa. Geriau šiuos produktus valgyti atskirai.

* Paskutinis dienos valgymas turėtų būti iki 6 valandos vakaro. Tai ne reikalavimas, o patarimas. Jei būtina, galite pavakarieniauti ir 8 valandą, tačiau tada ruoškite kažką lengvo, pavyzdžiui, daržovių su jogurtu. Laikui bėgant organizmas pripras prie tokio režimo, ir vakarinis alkis nustos jus kamuoti.

* Sistema „Minus 60" nerekomenduoja gerti vandens daugiau, nei norite. Anot dietos sudarytojos, vandens kiekis organizme neveikia lieknėjimo proceso, todėl nėra reikalo savęs prievartauti litrais vandens. Tas pats pasakytina apie druską - fanatizmas nieko gero neduoda, nepradėkite valgyti prėskai.

* Laikantis dietos, nereikia badauti ar rengti organizmo valymo dienų, nes galite sukelti stresą ir sugriauti teisingą dietos tėkmę.

Fizinis aktyvumas

Ši dieta nebus efektyvi, jeigu neturėsite teisingo fizinio krūvio, kuris yra neatsiejama J. Mirimanovos lieknėjimo sistemos dalis.

Būtina kasdien sportuoti arba užsiimti fitnesu (plaukioti baseine, važinėti dviračiais ar riedučiais, daryti gimnastikos pratimus). Jeigu sporto rutina ims varginti, tai sumažinkite užsiėmimų kiekį, tačiau nukreipkite ir pratinkite organizmą prie kasdienių, nors ir nedidelių, treniruočių.

Užsiėmimai neturi tapti sunkumu, kurį tempiate per prievartą. Ir pratimų trukmė individuali. Svarbiausia nepersistengti, nenualinti savęs ir jausti malonumą sportuojant.

Shutterstock nuotr.

Puoselėkite odą

Kadangi dietos efektas juntamas labai greitai, būkite itin dėmesingos savo odai. Tai ypač taikoma moterims po gimdymo. Oda gali suglebti, todėl naudokite kremus, šveitiklius, užsirašykite masažų kursui. O dar pridėkite sportą - ir taip išvengsite nudribusios odos klosčių, išsaugosite norimą kūno formą.

Psichologinis pasirengimas

Neišvengiamai turite pasiruošti dietai, nes teisingas vidinis nusiteikimas dažnai padeda pasiekti trokštamų rezultatų.

Sistema „Minus 60" - ne bausmė jums už ėdrumą, o pagalba atsikratyti antsvorio. Ji neturi būti kančia, o tapti gyvenimo būdu.

Jei nutrūkote nuo dietos kaip šuva nuo grandinės ir vis dėlto prisišlamštėte, nieko tokio. Tai visiškai normalu. Tik nebauskite savęs badavimu. Tiesiog permąstykite priežastis, kurios paskatino persivalgymą, ir pasistenkite joms užkirsti kelią. Galbūt organizmas pajuto, kad negauna tiek maisto, kiek jam reikia. Todėl porcijas šiek tiek padidinkite.

Ši dieta neturi kažkokių laiko ribų: iš pradžių kris svoris, o paskui seks užtvirtinimas. Ši dieta sureguliuos jūsų mitybą taip, kad turėtų tapti gyvenimo būdu.

Sėkmės!

Shutterstock nuotr.