Kaukės paakiams sušvelnina bei sustangrina odą, ją pakelia, suteikia gaivumo, šviežumo. Išbandykite!

Bulvių krakmolo kaukė

Užpilkite bulvių krakmolą grietinėle arba riebiu pienu ir leiskite jam išbrinkti. Tada į masę įliekite 1-2 šaukštelius vitamino E (arba migdolų ar alyvuogių aliejaus). Padėkite kaukę į šaldytuvą ir palaikykite, kol gerai atvės.
Kaukę tepkite aplink akis; galite ir visą veidą iš tepti. Kad sustiprintumėte efektą, prieš dėdamos kaukę ant veido, pridėkite į ją kapotų petražolių ir 1-2 šviežios mėtos lapelius.

Kaukę nuplaukite po 15-20 minučių drungnu vandeniu, kelis kartus perliekite veidą šaltu vandeniu ir nusausinusios užtepkite ant odos intensyvaus drėkinamojo kremo.

Bulvių krakmolo kaukę galite laikyti šaldytuve ir naudoti keletą dienų. Tik žiūrėkite, kad kaukė nesurūgtų.

Baltymų ir agurkų sulčių kaukė

Sutarkuokite smulkia trintuve 0,5 šviežio agurko, išspauskite sultis, o 1 kiaušinio baltymą išplakite. Tada į agurkų sultis dėkite 1 šaukštą baltymų putų, įliekite 1 šaukštelį migdolų aliejaus, įlašinkite 0,5 šaukštelio vitamino E ir 4-6 lašus vitamino A, pamažu sutirštinkite masę kvietiniais miltais (maišydamos žiūrėkite, kad būtų kaip grietinės konsistencija).

Kaukę tepkite ant odos aplink akis ten, kur yra raukšlelių, arba visą paakių plotą. Likusias išplakto baltymo putas galite sumaišyti su agurko tarkiais, įpilkite šiek tiek aliejaus (ar vitaminų mišinio) ir tepkite tą kaukę ant veido bei kaklo odos.

Kaukę nuplaukite po 15-20 minučių, neleisdamos baltymui visiškai išdžiūti, ir labai gerai ištepkite veidą drėkinamuoju kremu. Jei kaukę perlaikėte, ji ėmė džiūti, užtepkite dar vieną sluoksnį arba patepkite paviršių aliejumi ir nuvalykite.

Avokado kaukė

Sumaišykite 1 šaukštą iki kremo konsistencijos sutrinto avokado minkštimą su 2 šaukšteliais alyvuogių aliejaus (vitaminu E, migdolų aliejumi ir pan.). Patepkite paakių odą arba tik vietas su raukšlelėmis ir palikite kaukę 20-40 minučių. Avokadą nuvalykite servetėle ir nuplaukite drungnu vandeniu.

Kaukes darykite kas natrą dieną (vieną jos rūšį arba visas paeiliui) visą mėnesį. Nepamirškite, kad vitaminas A, vaisių bei pieno rūgštys padaro odą jautrią saulės spinduliams, todėl patepkite odą apsauginiu kremu, kurio SPF indeksas būtų bent nuo 20.